Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Feleségére és lányára is rátámadt egy endrefalvi nyugdíjas

ököl illusztráció
ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy 66 éves, endrefalvi férfi a tőle már korábban elköltözött feleségére és lányára is rátámadt az új otthonukban, ezért a Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt ellene. 
Vágólapra másolva!

Tavaly júniusában a nyugdíjas férfi elsétált ahhoz a házhoz, ahol a felesége és lánya új otthonra talált. Bement a kapun és kérdőre vonta az asszonyt a költözés miatt. Otthon volt a lányuk is. A két asszony arra kérte a részeg férfit, hogy menjen el, de ő nem akart a kérésnek eleget tenni. Mivel ismerik a férfit, a háziak úgy döntöttek, biztonságosabb nekik az épületben.

A férfi végignézte, ahogy bemennek az épületbe, majd benyomta a bejárati ajtót és lendületből megütötte feleségét, aztán bele is rúgott.

Mivel a lányuk édesanyja segítségére sietett, az apja felpofozta.

Az idősebb asszony nyolc napon túl gyógyuló, míg lányuk könnyű sérülést szenvedett, ezért az ügyészség a férfi ellen a

magánlaksértés mellett súlyos testi sértés és könnyű testi sértés miatt

emelt vádat. Felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozták ellene, figyelemmel arra, hogy idős kora ellenére először került összeütközésbe a törvénnyel.

A Nógrád Megyei Főügyészség Origónak küldött közleménye szerint a bíróság a két évet meg nem haladó tartamú szabadságvesztés büntetés végrehajtását felfüggesztheti próbaidőre, de csak akkor, ha alaposan feltehető, hogy az elkövetővel szemben a büntetés a végrehajtás elrendelése nélkül is eléri a célját a jövőben. Ha a támadó a próbaidő alatt újabb bűncselekményt követ el, újabb felfüggesztett büntetést már nem kaphat, és ha végrehajtandó szabadságvesztésre ítélik, akkor a korábbi felfüggesztett szabadságvesztést is le kell töltenie.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről