Ezúttal Gulyás Márton próbált Márki-Zay Péternek segíteni, hogy ne beszéljen össze-vissza, de nem sikerült

Vágólapra másolva!
Márki-Zay fáradt, enervált és semmilyen konkrét elképzelése nincsen, mindent végrehajt, amit Gyurcsány Ferenc diktál – ez mind kiderült, miután a feltűnően sikertelen Péterfi Judit és a kínosan feszengő Simon András helyett ezúttal Gulyás Mártonnal beszélgetett Márki-Zay Péterrel. Gyurcsány jelöltjének Románia a példa, Medgyessy Péter igazságügy-miniszterét dicsérte és a Bokros-csomagot támogató egykori baloldali jegybankelnököt, Surányi Györgyöt, erőszakoskodott, szidta a gyermekvédelmi népszavazást és végül kiderült, az utolsó pillanatban fog összeállni a baloldal listája. Vagyis: akkorra fogja Gyurcsány összerakni.  
Vágólapra másolva!

Gyurcsány most beküldte az aktuális baloldali kirakatembert Gulyás Márton Soros-közeli aktivistához a Partizán című műsorba, hátha a jóval szigorúbb műsorvezetés mellett ott majd sikerül kontroll alatt tartani a beszélgetést. Gulyás Márton sem járt nagy sikerrel, de kérdéseivel legalább valamennyire szóra bírta Márki-Zayt, aki ismét összevissza beszélt, és bebizonyította, hogy a baloldal jól bevált módszereit akarja visszahozni a magyar emberek mindennapjaiba. Dicsérte Medgyessy Péter igazságügy-miniszterét, Bárándy Pétert, és hivatkozott a Bokros-féle megszorítócsomag bankelnökére, Surányi Györgyre, aki a tanácsadója. Romániát pedig példaképnek tartja. Azaz, a 2010 előtti világ jött ismét elő.

Február közepén sincs meg a baloldali lista

A beszélgetés egyik legsajátosabb pontja az volt, amikor Gyurcsány Ferenc korábbi fenyegetőzéseit mintegy felidézve kijelentette, hogy felülvizsgálják majd a törvényesen megkötött földhasználati szerződéseket is, és elkobozzák bizonyos emberek vagyonát és földjeit. Gulyás Márton ekkor felvetette, hogy azért ez súlyos állítás, hiszen a törvény az törvény, Márki-Zay hebegett-habogott, végül leszögezte:

Később pedig kiderült, hogy nincs még meg a baloldali lista.

Zavarodottan elismerte, hogy lehet, hogy csak az utolsó pillanatban lesz kész.

Márki-Zay a gyermekvédelmi népszavazás ellen

A gyermekvédelmi népszavazás kapcsán elmondta,

tépjék szét a lapot, töltsék ki hibása, és a lényeg, hogy aberrált bohóckodásnak nevezte.

Márki-Zay Péter később röhögcsélve hebegett azon, hogy a 2020-as év beszámolója egy-két hete jelent meg a honlapjukon.

48 millió forintot gyűjtöttek a választási kampány óta.

Arra hivatkozott, hogy azért nem nyújtották be időben, mert el vannak foglalva a kampánnyal.

Bige László, a gazdákat megkárosító baloldali milliárdos kapcsán Márki-Zay elmondta, hogy egy utalás érkezett tőle, és ez az eddigi, egy kutatást fizetett.