Bosszúból rágyújtotta volna a lakást volt élettársára egy ózdi férfi

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
illusztráció
Vágólapra másolva!
Többször is halálosan megfenyegette volt élettársát, majd felkereste a lakásánál és közölte vele, hogy rágyújtja az otthonát az az ózdi férfi, aki nem tudott beletörődni abba, hogy a nő szakított vele. Benzinnel lelocsolta a bejárati ajtót és rágyújtott, amikor megérkeztek a rendőrök. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt a 31 éves férfi ellen két személy sérelmére emberölés előkészülete, valamint közveszély okozása előkészületének miatt. 
Vágólapra másolva!

Két éve voltak már együtt, amikor 2019 februárjának végén egy nap az alkoholista férfit a barátnője kidobta az életmódja miatt. A kidobott fél nem tudta feldolgozni a szakítást. Állandóan hívogatta, interneten, a közösségi oldalon is kereste a nőt. Nem járt sikerrel.

Azzal kezdte fenyegetni, hogy megöli, elvágja a torkát, rágyújtja a lakását.

Egy délután megjelent az ózdi társasházban, ahol a nő lakott. Bekopogott hozzá, majd bekiabált, hogy engedje be. A nő elküldte. A férfi folytatta a fenyegetőzést. Elmondta, hogy rágyújtja a házat. Lement az autójához, majd vissztért a lakás elé, de ekkor már nem üres kézzel. Egy benzines kannából

motorbenzint locsolt az ajtóra, amelynek egy része a küszöb vonalában befolyt a lakásba, és a lépcsőházban is szétfolyt.

A nő megérezte a benzinszagot, ezért azonnal hívta a rendőröket. A lakásában volt a nő 16 éves lánya is, aki a zárt ajtón keresztül kérlelte a férfit, hogy menjen el, de őt is azzal fenyegette,

hogy ha az anyja nem megy le hozzá, rájuk fogja gyújtani a lakást, és 2 percet ad neki, hogy megtegye.

A lakók észrevették, hogy a férfi már nincs az ajtó előtt, ezért a volt barátnő kiment a lépcsőházba és egy vödör vízzel leöntötte a bejárati ajtót, hogy lemossa a benzint. Az erkélyről látták, hogy a férfi beül az autójába és elmegy. Öt perc múlva visszatért, és ismét az ajtónál kiabált a nőnek, hogy menjen ki hozzá.

Ekkor érkeztek meg a rendőrök, akik azt látták, hogy a férfi mindössze 1 méterre áll a lakás ajtajától egy nagy benzintócsa közepén és cigarettázik.

A motorbenzin tűzveszélyességi szempontból robbanásveszélyes, párologva benzingőz-levegő keverék keletkezik. Ebben az esetben fennállt a veszélye, hogy a kiöntött benzin meggyullad, és a tűz a lakás belső terére is átterjed. A lángokban pedig meghalhattak volna a lakók.

Az ügyészek a büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást javasoltak.