Közleményben próbál magyarázkodni Horváth Csaba

KARÁCSONY Gergely; HORVÁTH Csaba
Budapest, 2019. február 3. A baloldali pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás fővárosi előválasztásának győztese, Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje (b) és Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje (j) a Villányi úti Konferenciaközpontban tartott sajtótájékoztatón 2019. február 3-án. Karácsony Gergely 27 598, Horváth Csaba 6535 szavazatot kapott. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Gyanúsítottként hallgatta ki Horváth Csabát, Zugló MSZP-s polgármesterét az ügyészség. A politikus minderre egy közleményt adott ki, amiben nem adott magyarázatot semmilyen felmerült kérdésre.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban beszámoltunk, a Központi Nyomozó Főügyészség befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt nyomoz. Ebben a nyomozásban a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaéléseket vizsgálja. A nyomozó főügyészség – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködésével – szerdán több helyszínen – köztük a zuglói önkormányzat épületében – kutatásokat és lefoglalásokat végzett, majd gyanúsítottként hallgatta ki a zuglói polgármestert, Horváth Csabát és egy volt helyi politikust.

A megalapozott gyanú lényege szerint 2016-ban a jelenlegi polgármester – aki akkor a fővárosi közgyűlés tagja volt – a társával Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére kerestek egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt.

Szánalmas közleményben magyarázkodik Horváth Csaba Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Mindezzel kapcsolatban Horváth Csaba közleményt adott ki, amiben nem adott választ a felmerült korrupciós vádakra. Ezzel szemben minden bizonyíték nélkül a kormányt támadta, miközben az ügyészség teljesen függetlenül működik a kormánytól.