Kiraboltak egy gyereket egy vonaton

Pénz forint magyar
A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Addig fenyegetett egy kamaszfiút egy férfi október 4-én egy Tapolcáról Budapestre tartó vonaton, míg át nem adta neki a pénzét. Amikor a kalauz ennek szemtanúja volt, és a fiú védelmére kelt, a férfi úgy meglökte, hogy majdnem hanyatt esett. Emiatt nemcsak rablás, de közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt is felelhet.
Vágólapra másolva!

A vonat Badacsonylábdihegy környékén járt, amikor a férfi belépett a fülkébe, ahol egy kamaszfiú egyedül utazott, és emelt hangon

közölte vele, hogy az előző fülkében már szétvert két gyereket, mert nem adtak neki pénzt, ezért jobb, ha ő nem ellenkezik.

A fiatal erre közölte a férfival, hogy nincs pénze, ő azonban nem hagyta annyiban, és felszólította, hogy mutassa meg a zsebeit. A fiú elővette az igazolványtokját, amelyet a rabló kikapott a kezéből. Ekkor látta meg, hogy 1500 forint van benne. Rászólt a gyerekre, hogy adja oda neki a pénzt és aprópénzt is adjon mellé. A fiú először 45 forintot adott, majd támadója további fenyegetőzésére átadta az ezresét is.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

Ebben a pillanatban ért a fülkéhez a kalauz, aki

felszólította a férfit, hogy adja vissza a pénzét a fiúnak.

Miután a rabló nem engedelmeskedett, a kalauz ismét rászólt.

A férfi úgy meglökte, hogy emiatt hátratántorodott. A jegyvizsgáló végül közölte a támadóval, hogy rendőrt hív, mire az visszaadta a gyereknek az 1000 forintost.

Az ügyészség a különös visszaeső férfival szemben 4 és fél év börtönbüntetés, és és 5 év közügyektől eltiltás kiszabását javasolta.