Hasba szúrta osztálytársát a 14 éves iskolás

Vágólapra másolva!
Életveszélyes testi sértés miatt kell felelnie annak a kamasznak, aki egy elfajult vita miatt bosszúból hasba szúrta az egyik osztálytársát egy tatabányai iskolában. A 14 éves tanuló 2020. december 9-én féltékenységből támadt rá egy másik fiúra.
Vágólapra másolva!

Ahogy korábban írtuk, a tatabányai Bolyai János Általános Iskolában tanuló Rajmund ugyanabba a lányba volt szerelmes, mint az osztálytársa, ami miatt feszült volt a viszony köztük. Ez odáig fajult, hogy egy két évvel ezelőtti decemberi napon

a fiú félrehívta az osztálytársát, és egy késsel megszúrta.

A tanterem előtt odalépett hozzá, és anélkül, hogy bármit mondott volna, előkapott egy hét és félcentis kést, mellyel szemből egyszer hasba szúrta, aztán eldobta a kést.

– ordította a támadás után a megszúrt gyerek. Az áldozat kétségbeesett kiabálására a tanárok odaszaladtak, segítettek neki, mentőt is hívtak. A fiút súlyos sérülésekkel vitték kórházba, ahol megoperálták. Mint kiderült, Rajmund magatartásával korábban is volt probléma.

Ezzel a késsel szúrt Forrás: Ügyészség

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség munkatársai a gyerekkel szemben

életveszélyes testi sértés miatt emeltek vádat, és próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabását javasolták pártfogó felügyeletének elrendelésével.

Emellett azt is javasolták, hogy a kamasz vegyen részt pszichológiai tanácsadáson.