Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kitalált történetekkel csalt ki értékeket másoktól egy nő

Vágólapra másolva!
Egy 34 éves nő az egyik közösségi oldalon, különböző csoportokban írt ki arról történeteket, hogy meghalt a férje, leégett a háza és nehéz körülmények között neveli a gyerekét. Valójában az mind hazugság volt, csak az emberek sajnálatát akarta kiharcolni és adományt szerezni tőlük.
Vágólapra másolva!

Az egyik közösségi oldalon lévő csoportba írt bejegyzés alá kommentelt egy asszony még tavaly decemberben.

Megesett a szíve egy nőn, aki leírta, hogy leégett a háza, a férje meghalt, a két, kiskorú gyerekét pedig nehéz körülmények között neveli.

A történet annyira meghatotta az asszonyt, hogy felajánlotta a segítségét. Később kiderült, hogy nem ő volt az egyetlen, akit átvert a nő.

A rendőrök a beszerzett információk alapján azonosítani tudták az álnéven regisztráló csalót és február 1-jén kihallgatták.

A férjnél lévő nő sértetlen házban nevelt egy másfél éves gyereket.

2020 decemberétő négy embert vert át, amivel több mint félmillió forintos kárt okozott nekik.

A gyanú szerit a nő tudatosan építette fel a csalást. Korábban több nyilvános csoportban is közzétett kitalált történeteket, amivel adománygyűjtésre akarta rávenni a tagokat.

A listán nagyjából minden szerepelt, kórházba került gyerek, a férje temetésének költségei vagy a nehéz körülmények, mikor mi jutott az eszébe.

Az emberek élelmiszert, tisztítószert, kanapét, babakocsit, gáztűzhelyet, mosógépet, franciaágyat és játékokat adtak a nőnek.

Kihallgatása közben részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy

a történeteiben semmi valóságos nem volt, csak sajnálatot akart kelteni az emberekben.

A rendőrök a tárgyak nagy részét megtalálta, lefoglalta és visszaadta az adományozóknak. Azt még vizsgálják, hogy vannak-e még olyanok, akiket a nő átvert. Csalás miatt indítottak ellene eljárást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről