Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Használt poharakból itatták a nézőket több magyar plázamoziban

popcorn
Vágólapra másolva!
Kivették a kukákból, elöblítették, majd újra eladták a Miskolc Plázában működő Cinema City büféjében dolgozó diákok a használt poharakat, popcornos és nachosos dobozokat - tudta meg a Blikk. Kiderült, nem ez az egyetlen mozis büfé, ahol így tettek: más plázákban is megcsinálták ugyanezt a nézőkkel. 
Vágólapra másolva!

A Blikk azt írja, hogy a trükk jövedelmező volt a diákmunkán lévő büféseknek, ugyanis, főnöküknek, vagyis az üzemeltetőnek az eladott műanyag tartók, illetve a papírpohár után kellett elszámolniuk. A lap úgy tudja, nem egyedi esetről volt szó, az ország több városában is ugyanígy tettek a mozik büfés eladói.

A kukákból kivették a használt poharakat és tartókat, elmosták, majd több ezer forintért újratöltötték és eladták a vendégeknek.

A csalók vesztét a plázákban elhelyezett kamerák okozták. Rendőrségi eljárás indult, csalás ügyében folyik a nyomozás.

A lap értesülései szerint van olyan város, ahol már lezárult a nyomozás, a vétkesek ott ügyészségi megrovást kaptak. Az első olvasatra enyhének tűnő büntetés oka, hogy az okozott kár eloszlik az elkövetők között, így egy emberre körülbelül 100-200 ezer forint körüli károkozás jut. Összességében azonban

az üzemeltetőt több millióval is megkárosíthatták.

A fent említett miskolci ügyben még tart az eljárás, amelyben az egyik érintett beismerő vallomást tett.

Bevallottam a rendőrségnek is, hogy valóban kivettük a dolgokat a szemétből, majd újrahasznosítottuk őket. Szeretnék mindenkitől bocsánatot kérni, egyszerűen hülye voltam, aminek vállalom minden következményét "– tolmácsolta védence szavait Lichy József ügyvéd.

Az akciós termékekkel is csaltak

A Blikk megtudta azt is, hogy nemcsak így csaltak Miskolcon, hanem az akciós termékekkel is trükköztek.

A teljes árú termékeket (például kóla, popcorn) akciós menüként ütötték be a gépbe, az árkülönbözetet pedig eltették.

"Ügyfelem felajánlotta, hogy megtéríti az üzemeltetőnek az okozott kárt, ezt azonban nem fogadták el. Nincs mit szépíteni, védencem elkövette a szóban forgó cselekményt.

- vélekedett dr. Lichy József.

Az esettel kapcsolatban megkeresték a Cinema City sajtóosztályát, ahol Buda Andrea azt állította, semmiféle olyan jellegű eljárás nincs folyamatban, mint amiről a Blikk értesült.

„A Cinema City a mozilátogatók és a dolgozók biztonságát és egészségét is kiemelten kezeli, ez vonatkozik a büfék, VIP éttermi részlegeink legmagasabb higiéniai előírásának történő megfelelésére is" – olvasható a válaszlevélben.

Címlapi és social media képünk illusztráció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről