Megkéseltek egy gyalogost a Blaha Lujza téren - videó

rátámadtak egy férfire a Blaha Lujza téren 2019. szeptember 11-én, a térfigyelő kamera felvételének részlete
Részlet a támadást rögzítő biztonsági kamera felvételéből: a méregzöld pulóveres férfi az áldozat
Vágólapra másolva!
Egy 21 éves férfi 2019 szeptemberében nappal, a Blaha Lujza téren belekötött egy gyalogosba, majd egy késsel mellkason szúrta. Emberölési kísérlettel vádolják.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy 21 éves férfi 2019. szeptember 11-én délelőtt, a VIII. kerület, Blaha Lujza téren az ismerőseivel beszélgetett. A betonágyás szélén ült, amikor egy ember elsétált mellettük. A fiatal egyik ismerőse megszólította, és pénzt kért a férfitől, aki azt válaszolta, hogy nem tud neki adni.

A fiatal felállt az ágyásról és felpofozta a gyalogost, aztán megint felé ütött, de ezt már elhárította a kezével az áldozat.

A támadó verekedni hívta a férfit, aki továbbra is megpróbált kitérni a kötekedő ütései elől.

Ekkor a fiatal

előkapott egy zsebkést, amivel szemből mellkason szúrta áldozatát, majd elsétált.

A gyalogos könnyebben sérült, de az elkövetés eszközére, a megtámadott testtájékra és a támadás erejére tekintettel jóval súlyosabb, életveszélyes vagy akár halálos sérülései is lehettek volna a szakértők szerint.

Egy térfigyelő kamera rögzítette a támadást.

Ennek a felvételnek egy részletét megosztották az ügyészek az oldalukon. Tisztán kivehető, amikor megszólítják a gyalogost, akire nem sokkal ezután rátámadtak. Az első ütések is látszanak:

A Fővárosi Főügyészség ügyészei

a 21 éves férfit emberölési kísérlettel vádolják,

és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozták a vádiratban. A fiatal más bűncselekmény miatt már börtönben van.