Százezrekkel verte át ügyfelét egy csaló bútorrestaurátor

illusztráció, fizetés, bér, jövedelem, pénztárca, pénz, ezer, forint
Vágólapra másolva!
Csalás miatt kell felelnie annak a bútorrestaurátornak, aki egy megrendelőjétől 630 000 forintot csalt ki, ám az értékes bútorokat nem újította fel és nem értékesítette, ám vissza sem adta tulajdonosának. Mint kiderült, nem ő volt az egyetlen, akit átvert.
Vágólapra másolva!

A Tolna Megyei Főügyészség tavaly áprilisban egy helyi csalás ügyében történt vádemelésről adott hírt, ami eljutott az ügy áldozatához is.

Az asszony a hírből felismerte, hogy őt is a cikkben írtakhoz hasonló módon vert át egy férfi, ezért jelentkezett a sajtóhírt kibocsátó ügyészségnél.

A bejelentése után nyomozás indult, melyre a Veszprémi Járási Ügyészség vádirata tett pontot.

A kép illusztráció Forrás: shutterstock

Egy 59 éves férfi

még 2016 júniusában Pétfürdőn elvállalta, hogy az asszony tulajdonában lévő értékes neoreneszánsz bútorgarnitúrát restaurálja, majd legkésőbb a következő év márciusáig értékesíti.

A megállapodást követően a férfihoz szállították a közel másfél millió forintot érő bútorokat, nő pedig

500.000 forintot adott át a restaurálás anyagköltségére, majd később összesen még további 130.000 forintot fizetett a költségek fedezésére. A férfi azt állította, hogy a restaurálást követően minimum hat és fél millió forintért tudja a bútorokat értékesíteni.

A férfi

évekig hitegette a nőt, hogy hamarosan vevőt talál a bútorokra, ám ez nem történt meg, a restaurálást sem végezte el, és a bútorokat sem adta vissza.

Később büntetőeljárás indult ellene, melynek során 500.000 forintot visszafizetett az asszonynak.

A férfi 2008. és 2021. között hasonló módon másokat is átvert, és 2017-ben már elítélték csalás miatt, ezen kívül további eljárások is folyamatban vannak ellene.

Az ügyészség a férfival szemben

börtönbüntetés kiszabását javasolta, ezen kívül azt is, hogy a bíróság az újabb eljárást egyesítse a férfi ellen Tolna megyében indult és ott folyamatban lévő büntetőügyhöz.