Vágólapra másolva!
Első fokon életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki a vád szerint 2017-ben többször bántotta az élettársát, két évvel későbbi új kapcsolatában pedig megfojtotta élettársát. Ezt közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken.
Vágólapra másolva!

A férfi 2017-ben

többször súlyosan bántalmazta az akkor 19 éves élettársát és többször is fenyegetéssel és fizikai erőszakkal vette rá szexuális együttlétre.

Két évvel később, 2019 áprilisában megismerkedett egy 18 éves nővel, akivel párkapcsolatba került. Gyakran veszekedtek, ettől függetlenül együtt költöztek be a III. kerületi Ladik utcában található üresen álló, bontásra ítélt, romos házba.

A tettlegességig fajuló viták folyamatossá váltak közöttük.

2019. szeptember 18-án megint összevesztek egymással.

A férfi dühében, nagyon erősen és sokáig verte a nőt, aki védekezésre képtelen állapotba került.

Végül élettársa megfojtotta.

A történtek után a férfi lemeztelenítette áldozatát és elsétált.

Helyszínelők és nyomozók a Ladik utcai gyilkosság helyszínén Forrás: Mihádák Zoltán/MTI

Ahogy írtuk, közel két hetet feküdt a III. kerületi Ladik utcai elhagyatott épületében a 18 éves nő holtan, mire rátaláltak. Pár nappal az előtt vitték be a rendőrök a gyilkosát, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki más bűncselekmény miatt.

Tagadása ellenére a bíróság a lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeképp kétséget kizáróan megállapította a férfi bűnösségét a terhére rótt bűncselekményekben.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, folytatólagosan, hozzátartozó sérelmére, erőszakkal, illetve élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak és kapcsolati erőszak miatt mondta ki bűnösnek a bíróság.

Ezért a férfit életfogytig tartó fegyházbüntetésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélték azzal, hogy leghamarabb 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A büntetés kiszabása során a bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe többek között a többszörösen büntetett előéletét, meg azt, hogy az emberölést a korábbi élettársa sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Szintén súlyosbító körülményként értékelte a bíróság, hogy a bűncselekményt folytatólagosan és hozzátartozó sérelmére követte el, valamint figyelembe vette az áldozat fiatal életkorát. Enyhítő körülményként csak a vádlott terhére fel nem róható időmúlást értékelte. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, de a férfi és védője fellebbezést jelentett be ellene.