Háromszáznál is több migránst fogtak el Magyarországon huszonnégy óra alatt

Vágólapra másolva!
Január 5-én összesen 365 migránst tartóztattak fel és 213 -at akadályoztak meg a hatóságok abban, hogy illegálisan belépjenek az ország területére. Három embercsempész ellen indult eljárás.
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 11 esetben összesen 111 migránst tartóztattak fel Kiskunhalas, Vaskút, Bácsborsód, Bácsalmás, Kelebia, Katymár, Dávod, Mélykút és Nagybaracska területén.

Csongrád-Csanád megyében 30 esetben összesen 224 migránst fogtak el

Szeged, Szeged-Gyálarét, Ruzsa, Ásotthalom, Mórahalom, Szatymaz, Makó, Öttömös, Pusztamérges, Röszke és Maroslele területén.

  • Győr-Moson-Sopron megyében 2 alkalommal,
  • Győrnél és Várbalognál 2;
  • Pest megyében, Inárcsnál 21; és
  • Komárom-Esztergom megyében, Tatabánya területén 7 migránst értek tetten a rendőrök.
A határkerítés Forrás: Police.hu

A feltartóztatott migránsok között volt olyan, aki magát szírnek mondta, de olyan is, aki azt mondta, hogy marokkói, líbiai, afgán, tunéziai, pakisztáni, eritreai, iraki, algériai, indiai. Egyikük sem tudta sem a személyazonosságát, sem a magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelesen igazolni.

A rendőrök az összes migránst visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában

Bács-Kiskun 3, Csongrád-Csanád megyében 7 esetben a rendőrök összesen 213 embert megakadályoztak abban, hogy illegális lépjen be Magyarország területére.

Az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt embert 1 embert fogtak el és 3 ember ellen indult embercsempészés miatt eljárás.