Megfenyegették a vendéglátóst, ha nem fizet, szétverik a berendezést - videó

zsarolók elfogás Tarnazsadány
Vágólapra másolva!
Megfenyegette két férfi egy tarnamenti településen egy vendéglátóhely vezetőjét, hogy ha nem ad át nekik több százezer forintot, akkor szétverik a berendezéseket. A sértett azonban a rendőrökhöz fordult, akik szerda hajnalban elfogták a két gyanúsítottat. A házkutatás során drogot és illegálisan tartott fegyvert is találtak a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Január 3-án két férfi megfenyegette egy tarnamenti településen az ottani vendéglátóhely vezetőjét, hogy ha nem ad át nekik több százezer forintot, akkor szétverik a berendezéseket - írja csütörtök reggeli közleményében a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság.

A sértett a követelt összeg első felének átadását követően értesítette a rendőrséget, és a nyomozók azonosították a két személyt, akiket a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai január 12-én hajnalban, tarnazsadányi otthonukban elfogtak.

Az akcióról egy videófelvételt is közzétett a rendőrség.

Az áramot is lopták

Az ingatlanok átvizsgálásakor a rendőrök kábítószergyanús anyagokat is találtak, ezért a 36 éves N. Ferencet és 32 éves K. Istvánt kábítószer birtoklásának vétség gyanúja miatt is kihallgatták.

N. Ferenc otthonában emellett

engedély nélkül tartott gázriasztó fegyvert is találtak

a rendőrök, továbbá kiderült, hogy illegálisan, méretlenül vételezte az elektromos áramot, amelyek miatt külön eljárásokban kell majd felelnie.

– A Hevesi Rendőrkapitányság zsarolás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást, mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette és előterjesztést tett letartóztatásuk indítványozására – írják.