Holtan találták meg Rómában Homonnay Gergelyt

Homonnay Gergely Gyurcsány ferenc
Vágólapra másolva!
Holtan találták Homonnay Gergelyt Rómában. A magyar baloldali aktivista holttestét egy San Giovanniban található klubban fedezték fel, szilveszter után - számolt be róla olasz újságokra hivatkozva a Blikk.
Vágólapra másolva!

A Corrierra della Serra azt írja, hogy a 46 éves férfi élettelen testét egy török fürdőben találták meg, a rendőrség pedig kábítószernek minősülő anyagokat foglalt le.

Homonnay Gergely neve nem volt ismeretlen itthon, és bár az író-aktivista egy ideje Rómában élt, közösségi oldalán gyakran osztotta meg politikai hangvételű posztjait. A politikába egyébként a 2018-as áprilisi választás után kapcsolódott be; a későbbi baloldali tüntetések egyik főszervezője volt. Homonnay Gergely magát liberális gondolkodónak vallotta.

A Blikk idézi az olasz újságot, amelynek a beszámolója szerint Homonnayra a klub vezetői találtak rá meztelenül, aki ekkor még életben volt, és bár azonnal segítséget kértek, a mentők már nem tudták újraéleszteni. Azt írják, Homonnay Gergely halálát valószínűleg szívleállás okozta.

Gyurcsány Ferenc és Homonnay Gergely Forrás: Facebook

Az orvosok egyébként erőszakra utaló nyomokat nem találtak a holttesten, így az kizárható, hogy megölték, azonban a felmerülő kérdéseket a boncolás fogja tisztázni majd. Homonnay személyes tárgyai között viszont a Blikk szerint kábítószernek minősülő anyagok kerültek elő, amik nem kizárt, hogy összefüggésbe hozhatók a halálával.

Mint írják, feltehetően kokaint és ghb-t találtak nála.

Homonnay egyébként 2021 utolsó napjaiban, vagyis a halála előtti néhány órában, a Facebookon, ahol több mint 30 ezer követője van, valamint az Instagramon és a Twitteren keresztül bírálta Novák Katalint, azt követően, hogy kiderült, Orbán Viktor a családokért felelős tárca nélküli minisztert jelölte a köztársasági elnöki posztra. Korábban Homonnayt a bíróság becsületsértésért el is ítélte, ugyanis az aktivista nyilvánosan becsmérelte Novákot. Homonnay egyébként

több éve közismerten Gyurcsány Ferenc aktivistája volt.

Homonnay Gergely pályafutása, a hírről beszámoló Blikk alapján:

A Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarán angol-német szakon végzett, majd Pécsett és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatott jogi tanulmányokat. Dolgozott fordítóként, egy fotóügynökségnél, tanított gimnáziumban, és évek óta újságíróként dolgozik. Első írásai balettkritikák voltak. Korábban a Best, a Story munkatársa, de írásai jelennek meg a Nők Lapja Psziché lapban vagy a szeretlekmagyarorszag.hu-n. Könyvei, a Puszi, Erzsi!, valamint Az elnökasszony egyaránt "macskaperspektívából" mutatják be a gazda viszonyát kisállatához, illetve a politikai élethez.