Elítélték az autóst, aki tömegbalesetet okozott az M3-as autópályán

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
illusztráció
Vágólapra másolva!
A Tiszaújvárosi Járásbíróság január 5-i előkészítő ülésen ítéletet hozott annak a sofőrnek az ügyében, aki 2019. decemberében az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán Hejőkürtnél tömegbalesetet okozott.
Vágólapra másolva!

Az ítélet szerint a sofőr nem az időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességet, ezért csúszott meg, aztán kétszer a szalagkorlátnak ütközött. A pályán haladók igyekeztek elkerülni a balesetet, de nem sikerült.

Hat autósnak kellett elrántania a kormányt a megcsúszott autós miatt.

Volt, aki átsodródott az úttesten vagy megpördült. Többen egymásnak vagy a szalagkorlátnak ütköztek.

Egy ember súlyosan megsérült, egy pedig könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet.

A bíróság közúti baleset okozása miatt a vádlottat 360 ezer forint pénzbüntetésre, valamint 1 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Enyhítő körülményként értékelte a bíróság a büntetlen előéletét, beismerő vallomását, valamint a nyomozás során tanúsított megbánó magatartását.

Súlyosító körülményként esett latba, hogy a súlyos testi sérülés mellett további könnyű testi sérülés is bekövetkezett, továbbá az, hogy a keletkezett anyagi kár jelentős.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség, a vádlott és védője is három munkanapon belül nyilatkoznak az esetleges fellebbezés tárgyában.