Gázrobbanás volt Kispesten, egy embert kórházba vittek

Budapest, 2022. január 18. Tűzoltók dolgoznak egy családi ház előtt a XIX. kerületi Jahn Ferenc utcában 2022. január 18-án, miután robbanás történt a ház pincéjében. Feltehetően a pincében tárolt gázpalackból szivárgó gáz robbant be. Egy férfi a testfelületének mintegy 20 százalékára kiterjedő súlyos, másod-harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, emiatt kórházba vitték. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Gázrobbanás történt Kispesten, amelyben megsérült egy ember. A rendőrség nyomozást indított.
Vágólapra másolva!

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja azt írja, hogy egy gázpalackból szivárgó gáz robbant be egy családi ház pincéjében Budapest XIX. kerületében, a Jáhn Ferenc utcában.

Ezt Kisdi Máté a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője is megerősítette.

A robbanás miatt tűz nem keletkezett, emiatt csak az épületet kell átszellőztetni.

Tűzoltók dolgoznak egy családi ház előtt a XIX. kerületi Jahn Ferenc utcában 2022. január 18-án, miután robbanás történt a ház pincéjében Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője azt közölte, hogy a helyszínre két mentőt riasztottak.

Egy férfi a testfelületének mintegy 20 százalékára kiterjedő súlyos, másod-harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, emiatt kórházba vitték.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy a kerületi rendőrkapitányság közveszélyokozás gyanúja miatt rendelt el nyomozást.