Bíró elé állítják a ferencvárosi gyilkosokat

2021. január 20-án kora este Budapest IX. kerületében halálra késeltek egy 19 éves fiatalt
2021. január 20-án kora este Budapest IX. kerületében halálra késeltek egy 19 éves fiatalt
Vágólapra másolva!
Emberölés miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Főügyészség két fiatallal ellen, mert tavaly januárban rátámadtak egy 19 éves férfire Budapesten, a ferencvárosi Telepy utcán. A vád szerint a 20 éves késelő ejtett halálos sebet az ismerősén, társa pedig a bűnsegédje volt a támadás során.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy korábbi vita miatt konfliktus alakult ki egy 20 és egy 21 éves férfi, meg egy 19 éves férfi és a testvére között,

amit a két-két férfi egyaránt erőszakkal kívánt rendezni.

Ennek érdekében 2021. január 20-án délutánra találkozót beszéltek meg a 19 éves fiatal IX. kerület, Telepy utcai lakásánál. A találkozóra a 19 éves gáz-riasztó pisztollyal érkezett, a 20 éves férfi pedig egy kést vitt magával. A fiatalabb férfi azonnal előkapta a pisztolyt,

ahogy kilépett a házból az utcára és több célzott lövést adott le a késsel érkezőre.

Egy riasztó töltény el is találta a 20 évest, hámsérülések keletkeztek a homlokán.

Ellenfelei már tudták, hogy a 19 éves fegyvere nem valódi, hanem csak egy gáz-riasztó pisztoly. Amikor abbahagyta a lövöldözést, a 20 és 21 éves verekedésre hívta a testvéreket.

A pisztolyos a testvérével együtt bemenekült a lakóházuk kapuján, a két másik fiatal pedig üldözőbe vette őket.

A 20 éves a kést a kezében tartva szaladt a menekülők után, a társa pedig követte.

2021. január 20-án kora este Budapest IX. kerületében halálra késeltek egy 19 éves fiatalt Forrás: Police.hu

A 20 éves férfi a testvérétől lemaradó 19 évest a kapualjban érte utol.

Rátámadt. A késsel többször megszúrta.

Az áldozat a földre került, amit kihasznált a támadó bűntársa. A 21 éves férfi felé magasodott és ütni-verni kezdte, de a késes sem hagyta abba.

Többször megszúrta és megvágta még a 19 éves férfit.

A támadók elmenekültek a helyszínről. A 21 éves férfi lakására mentek, ahol az idősebb eldugta bűntársa kését és az áldozat gáz-riasztó pisztolyát is

Eközben az áldozat a helyszínen belehalt a sérüléseibe, amelyen annyira súlyosak voltak, hogy a szakértők szerint az életét semmiféle orvosi beavatkozás nem menthette volna meg.

A Fővárosi Főügyészség emberölés miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, amit a késelő tettesként, társa pedig bűnsegédként követett el. Az ügyészség mindkét, letartóztatás alatt álló támadóval szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.