Motoros láncfűrésszel vágtak meg egy férfit Baranya megyében

láncfűrész illusztráció
láncfűrész illusztráció
Vágólapra másolva!
Maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ítéltek el egy férfit első fokon, mert megvágott egy másikat motoros fűrésszel a kezében. Ma folytatódik az ügy a másodfokon eljáró Pécsi ítélőtáblán.
Vágólapra másolva!

Két férfi egy akácfát próbált kivágni 2019 augusztus 9-én, amihez az egyikük egy motoros láncfűrészt használt, amíg a másik kézzel nyomta le a fát.

A Kaposvári Törvényszék szerint

vágás közben a fűrész kiugrott a vágatból és megvágta a fát tartót a mellkasának bal oldalán, illetve a bal hónaljvonalban.

A férfit mentőhelikopter vitte kórházba közvetlen életveszélyes állapotban, ahol azonnal megoperálták. Egy hónappal később bal karjának nagy részét amputálták.

Eközben eljárás indult a másik férfi ellen, aki - a nyomozók szerint -

magatartásával mind a munkavédelmi, mind a motoros fűrész kezelésével kapcsolatos, illetve a fadöntésre vonatkozó biztonsági szabályokat megszegte.

A Kaposvári Törvényszék a fűrészt tartót maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésben mondta ki bűnösnek, amiért 1 év szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet ellen az ügyész eltérő minősítés és amiatt fellebbezett, hogy kapjon hosszabb börtönbüntetést. Az ügy a Pécsi Ítélőtábla elé került.