A Váci Zsidó Hitközség tiltakozik a baloldali váci önkormányzati képviselő antiszemita botránya miatt

Budapest, zsinagóga, zsidó, hitvallás, rabbi, felújított zsinagóga, galéria
A menorah candelabra is seen in the foreground as 35-year-old Peter Deutsch, one of the youngest Jewish orthodox rabbis in Hungary, prepares for the morning prayer in his home in Budapest on June 24, 2021, prior to the first official prayer in the recently reopened Rumbach Street Synagogue, after its six-year-long renovation. - For rabbi Peter Deutsch, it was an "emotional" moment to lead the first official morning prayer service since the Holocaust in the main hall of the reopened 150-year-old Rumbach Street Synagogue in Budapest. (Photo by PETER KOHALMI / AFP)
Vágólapra másolva!
Mint arról korábban az Origo is beszámolt, Tótváradi-Nagy Bence, váci baloldali önkormányzati képviselő minden jóérzésű ember számára vállalhatatlan módon a tetszését nem lájkjellel, hanem mosolygós Hitler-képpel fejezi ki. A Váci Zsidó Hitközség 1600 elhurcolt, minden vagyonától megfosztott, meggyilkolt volt váci polgár emléke nevében tiltakozott Tótváradi-Nagy Bence váci önkormányzati képviselő magatartása ellen.
Vágólapra másolva!

Tótváradi-Nagy mosolygós Hitler-képpel és azon lévő „Jaj te kis huncut" felirattal jelezte azt, hogy kedveli Fehér Zsolt képviselőtársa rohamsisakos posztját az interneten. Semmilyen következménye nincs a botrányoknak a baloldalon ezúttal sem.

Tombol az antiszemitizmus a baloldalon Forrás: Vaconline.hu

Nem olyan rég látott napvilágot a Jobbik Somogy megyei régiós igazgatójának döbbenetes antiszemita botránya. A VácOnline (Hitler "fiáról" posztolt, árjázott, rasszista posztot írt) is, és az országos média is beszámolt Fehér Zsolt váci és Pest megyei önkormányzati képviselő rasszista megnyilvánulásairól. A baloldali politikusok, újságírók és más közszereplők azonban néma csendben szemlélik a történéseket, egy fél szóval sem ítélték el a szélsőséges kijelentéseket, hiába szólította már fel lemondásra a képviselőt a helyi jobboldal. Ez után jött Tótváradi-Nagy Bence botránya.

A Váci Zsidó Hitközség 1600 elhurcolt, minden vagyonától megfosztott, meggyilkolt volt váci polgár emléke nevében tiltakozik (illusztráció) Forrás: AFP/Peter Kohalmi

A Váci Zsidó Hitközség közleményt adott ki a botrányról:

- írják közleményükben. A szövegben Turai János, a Váci Zsidó Hitközség elnöke arra is felhívja a figyelmet, hogy a jelenlegi váci önkormányzat egyes képviselőitől nem új jelenség a világot lángba borító fasiszta, gyilkos diktátor emlékének dicsőítése. Inotay Gergely, a baloldal országgyűlési képviselő-jelöltje "hitoktatóként védelmébe veszi a fasiszta eszmék hangoztatóit. A pénz és a hatalom megszerzése érdekében nem átall megalázkodni, összefogni a magyar történelem legsötétebb korszakának utódpártjával. Vác város önkormányzatának szellemisége ma már nem méltó a Rauol Wallenberg-díj birtoklására, amire a rendszerváltozás után eddig minden összetételű önkormányzat rászolgált" - zárul a közlemény szövege.