Remegő hangon vallott VV Fanni feltételezett gyilkosa

VV Fanni tárgyalása, fotó, 2021.06.15.
Vágólapra másolva!
Megtört VV Fanni feltételezett gyilkosa, amikor csütörtök reggel rendhagyó módon nem a tárgyalóteremben, hanem a fiatal lány eltűnésének helyszínén folytatódott a tárgyalása. Négy év után először járt annak a luxuslakóparknak a mélygarázsában, ahol utoljára látták VV Fanni testével a karjaiban. Már remegett és izzadt, alig tudott uralkodni magán, amikor a patakpartra is levitték.
Vágólapra másolva!

Bizonyítási perben vizsgálták VV Fanni feltételezett gyilkosának, B. Lászlónak a szavahihetőségét csütörtökön egy korábbi vallomása kapcsán abban a 13. kerületi luxuslakóparkban, ahol a férfit látták a lány testével a kezében.

A férfi ellen lassan négy éve folyik nyomozás,

Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolják. Eddig, az eljárás alatt a férfi elképesztő önuralomról tett tanúbizonyságot - minden vallomásában nyugodt volt és összeszedett - idézte fel a Bors.

B. László bár ügyvédje társaságában érkezett a ház elé, a parkolóba vezető rövid úton szemmel láthatóan azonban egyre kényelmetlenül kezdte érezni magát.

Ahogy haladt lefele a lépcsőn, izzadni kezdett, a bíró pedig szinte levegővétel nélkül keresztkérdésekkel bombázta, amelyekre csak remegő hangon tudott válaszolni.

Bár összeszedettnek és nyugodtak akart mutatkozni, 2017 óta most először lehetett látni rajta bármiféle érzelmet - írja a lap.

Megtört a patakparton

A parkolóház után konvojban a lakáshoz közeli Rákos-patakhoz hajtottak,

arra a helyszínre, ahol B. László a vallomása szerint utoljára élve látta Fannit.

A fiatal lány testét itt adta át két, máig ismeretlen férfinek, akik azt ígérték, majd ők "vigyáznak" rá.

Hogy a kihelyezett bírósági tárgyalás éremben mennyire befolyásolja majd az ügy végkimenetelét, még nem tudni. Arra mindenesetre jó volt, hogy bebizonyítsa, bármennyire tud összeszedett lenni egy feltételezett elkövető, az elkövetés helyszínén olyan érzelmi sokk éri, ami felett nincs kontrollja.

– mondta a helyszínen Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője.

Az ügynek ezzel koránt sincs vége,

B. Lászlóra még egy külső helyszínen megtartott tárgyalás vár.

Szeptember végén a bíróság és kísérete, köztük B. László is Siófokra utazik, hogy végigjárják autóval azt az útvonalat, melyet a feltételezett gyilkos 2017 novemberében megtett. A külső tárgyalás utolsó helyszíne egy dunai stég lesz, ahonnan az FBI szerint végleg nyoma veszett Fanni testének - írja a Bors.