Szentkirályi Alexandra: Tovább bővül a Kajla Program – videó

SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2021. július 7. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. július 7-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalán jelentette be, hogy két új elemmel bővül a Kajla Program, ami díjmentes utazást biztosít az alsó tagozatos gyerekeknek június 16. óta. Az egyik újdonság egy budapesti városnézés lesz, a másik pedig a hazai várakat és kastélyokat fogja megmutatni a családoknak.
Vágólapra másolva!

– jelentette ki a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra hozzáfűzte: A főváros különösen megszenvedi a külföldi turisták hiányát.

Az újraindításban kiemelt szerepe van a Kajla Programnak, ami díjmentes utazást biztosít az alsó tagozatos gyerekeknek június 16. óta.

Ez érvényes a MÁV és a GYESEV, valamint a Volánbusz járatain, és a BAHART, valamint a Mahart egyes hajóin.

– közölte a kormányszóvivő, hozzáfűzve:

A helyszínek között van a Budai Vár, a Városliget, a Bazilika és az Országház környéke, a Víziváros, valamint az Erzsébet híd és a Gellért tér környéke.

Kajla hazánk várainak és kastélyainak bemutatására szintén különleges játékkal készült.

A gyerekek apródokként látogathatnak el a programhoz csatlakozott várakba és kastélyokba. Itt megbízólevelet kapnak, és az ezen szereplő feladatot teljesítve apródból a magyar várak és kastélyok hárompecsétes kisnemesévé válhatnak, ráadásul egyedi, névvel ellátott oklevelet kapnak – részletezte a kormány döntését Szentkirályi Alexandra.

A Kajla program egyedülálló lehetőség a családok számára akár egynapos akár egész hétvégés kirándulásokhoz, ahogy lehetőség a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került turizmus számára is, az újbóli talpra állásra.

– zárta bejegyzését a kormányszóvivő.