Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Saját sofőr mellett 2,4 milliós fizetést is magáénak tudhat Jakab Péter

JAKAB Péter beszél felszólal frakcióvezető Közéleti személyiség foglalkozása plenáris ülés politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2020. december 14. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője azonnali kérdést tesz fel a miniszterelnöknek az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 14-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Miközben közel két és félmilliót keres havonta Jakab Péter, valamint egy antiszemita sofőr furikázza, addig a Jobbik elnöke meglehetősen erőltetett módon úgy próbálja mutatni magát az emberek előtt, hogy ő valójában egy teljesen átlagos életet élő kisember. Hiteltelen kampányával azonban lebukott, mert kiderült, hogy milyen nagy lábon él valójában a Jobbik elnöke.
Vágólapra másolva!

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, a Gyurcsány-koalíció egyik előválasztási jelöltje a legfrissebb adatok szerint március 1-től több mint 2,4 milliót fog keresni.

Jakab persze mindezek mellett egyéb költségtérítésekre is jogosult, de önmagában véve a több mint 2,4 milliós fizetés is világosan mutatja, hogy a Jobbik elnöke nagyon sokat keres.

A milliós fizetés mellett Jakabnak sofőrre is telik, azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyiért furikázzák a Jobbik elnökét, mert azt a frakció pénzéből teszik.

Jakab Péter milliós fizetéssel próbálja magát kisembernek mutatni Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A sofőrbotrányt még érdekesebbé teszi, hogy arra úgy derült fény, hogy Jakab kocsija karambolozott. A Pesti Srácok arról írt, hogy a balesetező autót az a Hajnády Kristóf vezethette, aki Auschwitzban még a győzelem jelét mutogatta, majd a későbbi egri polgármester, Mirkóczki Ádám mellett találta meg a helyét. A jelek szerint Jakab Péterrel is közeli kapcsolatot ápolhat, ami arra enged következtetni, hogy a Jobbik nem változott semmit az antiszemitizmus megítélésében.

A Jobbik-frakció - az adófizetők - pénzét pedig arra használja, hogy ismerőseit, barátait kifizesse. Például egy sofőri állással.

A Pesti TV felvételén ugyan nem látszott egyértelműen, de a Mandiner korábbi cikkében közölt fotók alapján egyértelműnek tűnik, hogy

Hajnády ott volt a baleset helyszínén, azt pedig maga Jakab állítja, hogy nem ő, hanem egy férfi vezette a Škoda Octavia típusú kocsit.

Jakab sofőrje elismerte, hogy ő volt a vétkes, ami a helyszínen készült videó alapján nem is igen kérdéses. A balesetet okozó kocsit, a Škoda Octaviát a Porshe Hungária Kft.-től lízingeli Jakab az adófizetők pénzén.

Kisemberként próbál pózolni

A fenti történések fényében még visszásabb, hogy az utóbbi időben kisemberként próbálja mutatni magát Jakab Péter. Ennek érdekében a közösségi oldalán parizerrel és Piros Arannyal pózolva próbálta elhitetni, hogy ő, úgymond, a kisembereket képviseli, valamint egy paprikás krumplival is látható. A milliós fizetés mellett nehezen hihető, hogy nem megrendezett jelenetet láthattunk a közösségi oldalán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről