Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megint hazudott a koronavírus-vakcináról Hadházy Ákos

Vágólapra másolva!
Zavaros Facebook-posztban próbálta megint támadni Hadházy Ákos az orosz vakcinát, azt állítva, hogy az OGYÉI engedélye hiányos. Az azonban már első olvasásra is nyilvánvaló, hogy Hadházy olyan adatokat kér számon az engedélyen, amelyeket annak nem kell tartalmaznia. Nevezetesen a konkrét szállítmányok vizsgálatát - amelyet azonban nem az OGYÉI végez az engedélyezésnél, hanem az NNK, amikor megérkeznek a szállítmányok. Vagyis: Hadházy megint hazudott, hogy megpróbálja akadályozni a védekezést. Az OGYÉI válaszát szó szerint közöljük.
Vágólapra másolva!

Az OGYÉI munkatársait mélységesen megdöbbenti Hadházy Ákos országgyűlési képviselő lakosságot félrevezető Facebook-bejegyzése az OGYÉI által kiadott Sputnik V vakcina engedélyéről. Az ilyen felelőtlen álhírekkel veszélyeztetik a védőoltási program és a járvány elleni védekezés sikerét, ezáltal az emberek egészségét és életét. Magyarországon eddig is és ezt követően is csak olyan vakcinák kerülhettek és kerülhetnek forgalomba, amelyek a magyar hatóságok vizsgálata alapján is hatásosak és biztonságosak.

A képviselő által intézetünknek küldött megkeresést követően a lehető legrövidebb időn belül eljuttattuk Hadházy Ákosnak a törvényesen átadható dokumentációt. Ezt követően Hadházy Ákos - a nyilvánvaló hozzá nem értéséből fakadóan - teljesen hamis képet festett az engedélyezésről a közösségi médiában.

Az igazság ugyanis az, hogy az általa hiányolt vizsgálatokat az OGYÉI a feltételes engedély megadásakor előírta, és ezt vizsgálja minden gyártási tételen az NNK. Tehát egyetlen magyar embert sem olthatnak be a vakcinával, ha nem megfelelő a laboratóriumi vizsgálat eredménye.

A napokban egy rangos nemzetközi orvosi szaklapban megjelent cikk is arra utal, hogy az OGYÉI jó döntést hozott akkor, amikor feltételesen engedélyezte a Sputnik V vakcinát, mivel a legfrissebb kutatások alapján a vakcina hatásossága meghaladja a 91%-ot. Ezt támasztja alá továbbá a gyártóhelyen végzett ellenőrzés és az értékelés eredménye is.

Tisztelettel arra kérjük Hadházy Ákost, hogy a jövőben a saját állatorvosi szakterületéhez tartozó témákat kommentálja és ne veszélyeztesse a magyar lakosság pandémiával szembeni védekezését azzal, hogy álhíreket terjeszt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről