Februárban visszakapják az idősek a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, januártól 5 százalékkal emelkedik a nyugdíj

nyugdíjas, nyugdíjkorrekció
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök egy frissen megjelent videójában arról beszélt, hogy az idős honfitársainkat különösen megviselte az elmúlt másfél év. A kormánynak mostanra viszont sikerült a gazdaságot visszaterelnie arra a növekedési pályára, ahol a koronavírus-járvány előtt jártunk, a gazdaság tehát jól teljesít. Ennek következtében idén novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, emellett volt egy 20 ezer forint körüli kiegészítés is. Orbán Viktor hétfőn pedig bejelentette, hogy jövőre a tervezett 3 százalék helyett 5 százalékkal emelik a nyugdíjakat, illetve visszavezetik a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat. A 13. havi juttatást az idősek februárban fogják megkapni. Ebbe természetesen bele lesz számolva az 5 százalékos emelés is. A nyugdíjra jogosultak körét az Orbán-kormány kiterjesztette, így 150 ezerrel többen fogják megkapni a 13. havi juttatásokat, mint a baloldali kormányok idején. Az erről szóló rendeletet a miniszterelnök már alá is írta.
Vágólapra másolva!

Mennyit fognak kapni a nyugdíjasok?

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter még a november 18-i kormányinfón beszélt arról, hogy a magasabb infláció miatt a nyugdíjakat is jobban fogják emelni a tervezettnél. Eddig úgy volt, hogy 3 százalékos nyugdíjemelés lesz, viszont

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, az Országgyűlés épületében egy kérdésre válaszolva bejelentette, hogy 5 százalékkal fogják emelni 2022-től a nyugdíjakat.

A miniszterelnök hozzátette: 2002-2010 között 4 százalékkal csökkent a nyugdíj reálértéke, míg 2010 óta 10 százalékkal nőtt.

Ez azt jelenti, hogy

az átlagnyugdíj a jelenlegi 152 ezer forintról nagyjából 160 ezerre fog emelkedni januártól. Éves szinten így a nyugdíjasok több mint 90 ezerrel fognak többet kapni, mint eddig.

Az Orbán-kormány visszavezeti a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat

Orbán Viktor miniszterelnök kedden, az Idősek Tanácsával való egyeztetés után megerősítette, hogy

jövőre 5 százalékkal emelik a nyugdíjakat, továbbá aláírta azt a rendeletet, amely visszavezeti a 13. havi nyugdíjat.

Az Orbán-kormány az év elején jelentette be, hogy visszavezetik a 13. havi nyugdíjat. Az eredeti tervek szerint ezt fokozatosan, négy lépésben tervezték visszavezetni, 2024-ig bezárólag. A magyar gazdaság az idén viszont olyan jól teljesített, hogy az ősz végére kiderült:

jövőre egy lépésben is meg fogják kapni az idős emberek a 13. havi nyugdíjukat.

Ahogy az köztudott: a 13. havi nyugdíjat a baloldali kormány vette el, még 2009-ben.

Novák Katalin családokért felelős miniszter a részleteket ismertetve arról beszélt:

A miniszter hozzátette: jó hír, hogy a jogosultak körét bővíteni tudták,

ÍGY 150 EZER FŐVEL TÖBBEN KAPJÁK MEG EZT A JÁRANDÓSÁGOT, MINT AMENNYIEN A BALOLDALI KORMÁNY IDEJÉN.

Novák Katalin közölte, hogy kinek jár a 13. havi nyugdíjí; mindenkinek, aki az előző év legalább egy napján nyugdíjban, vagy nyugdíjszerű ellátásban részesült: öregségi nyugdíjban, özvegyi nyugdíjban, árvaellátásban, megváltozott munkaképességűek ellátásaiban, fogyatékossági támogatásban és vakok személyi járadékában, és egyéb ellátásban részesülők, például szolgálati járandóság, rokkantsági járadék.

A miniszter kihangsúlyozta, hogy

a 13. havi nyugdíjba bele lesz számolva az 5 százalékos emelés is.

Novemberben megérkezett a 80 ezer forintos nyugdíjprémium

Ahogy arról már többször beszámoltunk, az idén novemberben

rekordösszegű, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kaptak a magyar nyugdíjasok.

A 80 ezer mellett volt egy 20 ezer forint körüli kiegészítő emelés az infláció miatt, így az átlagnyugdíjban részesülők ezt is megkapták, magyarán:

100 ezer forint plusz bevételhez jutottak.

A decemberi nyugdíjakat pedig a megszokottnál korábban, e hónap másodikán már átutalták.