10 százalékkal növelik a pedagógusok fizetését januártól - videó

iskola, iskolakezdés, 2021/2022-es tanév, első tanítási nap 2021. szeptember 1. diák, gyek, tanár, pedagógus, iskolatáska, ősz, 

Patrona Hungariae Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola, Budapest 9. kerület
Vágólapra másolva!
Jövő év januárjától 10 százalékos béremelés lesz a pedagógusoknál, ennek a többletfedezete mintegy 63 milliárd forint - mondta el Rétvári Bence a Magyarország Kormánya Facebook-oldalára feltöltött videóban. A parlamenti államtitkár kiemelte azt is, hogy a koronavírus-járvány okozta többletkiadások ellenére a kormány úgy döntött, hogy folytatja a béremeléseket a közszférában, a gazdaság többletteljesítménye az, amely megalapozza a béremelések fedezetét. 
Vágólapra másolva!

Rétvári Bence államtitkár a Facebookon elmondta, hogy jövő év januárjától 10 százalékos béremelés lesz a pedagógusoknál, ennek a többletfedezete mintegy 63 milliárd forint. Az EMMI parlamenti államtitkár kiemelte azt is, hogy a koronavírus-járvány okozta többletkiadások ellenére a kormány úgy döntött, hogy folytatja a béremeléseket a közszférában. Hozzátette:

Rétvári azt is hozzátette, hogy az elmúlt években összességében

több mint 1000 milliárd forinttal többet fordított a kormány pedagógus béremelésekre, mint amennyi ezeknek a fedezete volt 2010-ben.