Szó nélkül ütött le nőket egy férfi egy budapesti bevásárlóközpontban

ököl
illusztráció
Vágólapra másolva!
Súlyos testi sértés miatt folyik eljárás egy szigetszentmiklósi férfi ellen, aki a rendőrség szerint több nőt is megütött egy bevásárlóközpontban, illetve az utcán. A támadásoknak semmilyen előzménye nem volt, K. Zoltán hátulról lépett az áldozatok mögé, ütött, majd továbbállt. A férfi tagadja a a bűcselekmények elkövetését, a rendőröknek azt mondta, nem volt soha az erőszak híve.
Vágólapra másolva!

Súlyos testi sértés kísérlete miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága egy szigetszentmiklósi férfival szemben, aki november 13-án

egymás után négy embert ütött meg egy kőbányai üzletközpontban és Zuglóban a nyílt utcán

- írja a Police.hu.

Ütött és továbbállt

A verekedő 17 óra 45 perc körül a Mogyoródi úton akadt össze az egyik áldozatával, akit először fejen ütött, majd miután a földre lökte, belerúgott. Végül se szó, se beszéd, továbbállt. A kerületi rendőrök akkor fél órán belül elfogták a 31 éves K. Zoltánt és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi akkor tagadta, hogy bárkit is megvert volna.

Az eljárás során azonban felmerült a gyanú, hogy három korábbi hasonló jellegű bűncselekmény is ehhez a támadóhoz köthető. K. Zoltán ez után elérhetetlenné vált a nyomozók számára, ezért november 26-án elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Az új adatok szerint a verekedő szintén november 13-án 17 óra körül egy X. kerületi bevásárlóközpont egyik elektronikai üzletében lépett egy nő mögé, akit

olyan erővel ütött fejbe, hogy a nő a földre zuhant, ő pedig egyszerűen kisétált az üzletből.

Az erőszakos férfi ezután egy cipőbolthoz ment, ahol egy vele szembejövő másik nőt ütött arcon szó nélkül, aki szintén a padlóra esett. A támadó innen is továbbállt, hogy egy újabb nőt üssön tarkón egy ruházati kereskedésnél, majd elhagyta a bevásárlóközpontot.

Állítja, soha nem volt az erőszak híve

A nyomozás során mind a négy áldozat arról számolt be, hogy támadójuk szó nélkül ütötte őket,

a tettlegességnek semmilyen előzménye nem volt.

A körözött férfit december 2-án reggel az előtt a bevásárlóközpont előtt fogták el, ahol három héttel korábban a támadások történtek.

– A már korábban gyanúsított férfit ezt követően a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságra vitték, ahol négyrendbeli súlyos testi sértés kísérletének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. K. Zoltán a terhére rótt bűncselekmények elkövetését tagadta, elmondása szerint nem volt soha az erőszak híve. Az ügyészek indítványára a bíró elrendelte a férfi letartóztatását, amit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben fognak végrehajtani.

Címlapi képünk illusztráció