Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ez a kormány visszaadta az emberek hitét

Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Vince, a miniszterelnökség helyettes államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az európai helyzetről, a civilszervezetekről, valamint az egyházakról.
Vágólapra másolva!

A politikus arról beszélt, hogy az ünnepek tájékán mindenkinek, így az államnak és a civileknek is rengeteg feladatuk van, sokat dolgoznak. Ezért is került megrendezésre az Adventi Civil Börze, amelyen számos híres ember is közreműködött. Ezen a rendezvényen is adományokat próbáltak gyűjteni a civil szervezetek számára, ami nagy segítséget jelent nekik.

A helyettes államtitkár szerint a választások előtt pár hónappal nincs esélye annak, hogy az adventi, karácsonyi időszakban a szemben álló felek tűzszünetet hirdessenek, hiszen elvégre kampányidőszak van már, annak ellenére, hogy a kampány hivatalosan még nem vette kezdetét. Ami a nemzetközi helyzetet illeti, Szalay-Bobrovniczky Vince szerint a vírushelyzet is sok feszültséget hoz, mindeközben ott van az új német kormány is, amelyik egy egészen speciális programot alkotott, amire a magyar kormánynak is majd reagálnia kell. Szerencsére, tette hozzá, a gazdasági kapcsolatok jóval erősebbek, mint a jövőben várható ideológiai nézetkülönbségek a két kormányzat között. A politikus kifejtette, a német külpolitikának mindig is kiemelt feladata volt a gazdaság támogatása az országuk határain kívül is, így például Magyarországon is

Például ezért is találkozott nemrégiben Budapesten a V4-es országok vezetőivel, köztük négyszemközti megbeszélést folytatott Orbán Viktorral. A politikus szerint a magyar kormánynak az elkövetkezendő három-négy hónap kifejezetten nehéz lesz, mert más külföldi erők megpróbálnak nyomást gyakorolni, így befolyásolva a választásokat. Ugyanakkor az is igaz, hogy ezek az erők már az Európai Unió különböző szintjein is megjelentek, tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről