Újabb megdöbbentő részletek a Soroksári úti halálos tragédiáról: brutálisan gyorsított a BMW-s

Budapest, 2021. december 24. Ütközésben összetört személygépkocsi Budapest IX. kerületében, a Soroksári úton 2021. december 24-én. A balesetben egy 47 éves nő a helyszínen meghalt. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Egy nagyon rövid, mindössze alig 80 méternyi területen gyorsíthatott fel százra az a fiatal BMW-s, aki aztán egy családanya kocsijának csapódott frontálisan szenteste napján – tudta meg az Origo. A nő nem élte túl a balesetet, azonnal meghalt. Ahhoz, hogy a fiatal férfi ilyen sebességre gyorsítson fel, egy speciális autóra van szükség, és persze arra, hogy végig padlógázzal menjen. Mivel az autója legalább másfélszer olyan nehéz, mint, amit az áldozat vezetett, a nőnek esélye sem volt, hogy életben maradjon. Az áldozat családja teljesen összeroppant, miközben a balesetet okozó fiatal a rokonaival tölthette a karácsonyt. És valószínűleg a börtönt is megússza, a gyakorlat ugyanis azt mutatja, hogy a hasonló esetekben a bíróság felfüggesztett börtönre ítéli a vétkes sofőrt.
Vágólapra másolva!

Újabb részleteket tudott meg az Origo, a szenteste napján tragédiáról. Ami eddig is biztos volt, hogy a két autós frontálisan ütközött, az ütközés pedig olyan erejű volt, hogy a balesetben egy 47 éves, kétgyermekes családanya azonnal meghalt.

Az már a legelején biztos volt, hogy a balesetet a BMW-s fiatal okozta, azzal, hogy nagyon gyorsan ment, valószínűleg nyári kereket használt, és elvesztette az uralmát a kocsija felett, áttért a szemközti sávba, ahol egyenesen belecsapódott a szabályosan érkező autóba.

Információink szerint a BMW-s padlógázzal indult el miután a lámpa zöldre váltott a sor elejéről a Soroksári úton, és egy alig nyolcvan méteres szakaszon közel százra gyorsított fel, vagyis végi padlógázzal ment.

Ekkor történt a karambol.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

„Egy túlmotorizált, vagyis

De az egy lényeges dolog, hogy teljesen pontos értékeket, csak a helyszínen rögzített adatok, a járművek pontos ismerete alapján lehet mondani" - mondja Magyarország egyik legismertebb igazságügyi gépjárműszakértője, Melegh Gábor.

A karambolok során, nagyon fontos, hogy az abban érintett autók milyen tömegűek.

Ebben a balesetben, az szinte biztosnak tűnik, hogy a karambolt okozó BMW legalább a másfélszerese a másik autónak.

Ez pedig, ahogy Melegh Gábor mondja, azt jelenti, hogy másfélszer akkora igénybevételt kellett elszenvednie a másik autóban ülő sofőrnek.

Vagyis a nőt pont másfélszer akkor ütés érte a karambol során, mint a fiút.

Ahogy arról többször írtunk, a BMW a karambol előtt információink szerint szitálni, vagyis ide-oda kacsázni kezdett. Ezt három dolog okozhatta:

  • az, hogy a fiú nagyon gyorsan indult el,
  • hogy nagy valószínűséggel nyári kerekeket használt,
  • és hogy az út csúszós volt.

– mondja a szakember.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Ahogy arról tegnap írtunk, a fiatal férfi sokakat felháborító módón a karácsonyt családjával tölthette, míg a nő családja teljesen összetört. A kisfia, aki, pont a karácsonyfát díszítette, amikor a rendőrök a szörnyű hírrel megérkeztek, képtelen volt a saját otthonában aludni, rokonokhoz vitték. A nő férje, és a lánya a tragédia után a Tényeknek beszélt elsőként.

„A 80-as évek végéig, a halálos közúti baleset gondatlan vétsége esetén a bírói gyakorlat többségében végrehajtandó szabadságvesztést alkalmazott, még közismert és köztiszteletben álló emberek is ültek börtönben, zömében Tökölön. Tekintettel arra, hogy ezek a balesetek büntetőjogilag gondatlan cselekedetnek minősülnek, a bírói gyakorlat a felfüggesztett szabadságvesztés felé mozdult egy idő után. Az én tapasztalatom az, hogy ezt is szabják ki általában, kivéve a kirívóan durva KRESZ- szabályok megsértése esetén. Ilyen volt, amikor egy fiatal lányt és annak barátját gázolta el egy autós Cegléd belvárosban, úgy, hogy 153-mal szágoldott. A lány azonnal meghalt, a barátja maradandó sérüléseket szenvedett" - mondta el az Origónak Borbély Zoltán közlekedési szakjogász.