Ez a szövetség nem csak kötelezettséget, de örömet is jelent

Vágólapra másolva!
Németh Sándor, a Hit Gyülekezet vezető lelkésze a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt felekezete elmúlt évéről, Izraelről, a közösség erejéről.
Vágólapra másolva!

Németh Sándor elmondta, hogy 2021-ben a gyülekezetüket is erősen befolyásolta a járvány, hiszen májusig csak virtuálisan lehettek jelen, onnantól kezdve egy óvatos, lassú nyitás vette kezdetét. Ennek eredményeként decemberre már elég szép számmal jelentek meg a hívek vasárnaponként. Ez utóbbi azért is fontos, tette hozzá, mert egy nemzetközi kutatás szerint, például Amerikában 30-40 százalékkal esett vissza az istentiszteletekre járók száma.

Azt is megjegyezte, hogy a Hit Gyülekezetét sem kerülték el a sajnálatos események, azaz náluk is voltak, vannak oltásellenesek, őket okos és jó szóval lehet csak meggyőzni, például azzal, hogy a zsidó és a keresztény vallásban is, az Istennel való találkozáshoz elengedhetetlenül szükséges a közösség is. Bizony vannak, lesznek olyanok is, akik ebben a helyzetben a befelé fordulást választják, a vezető lelkész szerint ez egy rossz döntés, nem szabad ilyet tenni, mert az emberi kapcsolatok nélkül az emberi lélek kiüresedik.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.