Gulyás Gergely: Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc gyakorlatilag szerves egységet alkotnak

Gyurcsány Ferenc, Márki-Zay Péter, montázs
Vágólapra másolva!
A jelen folytatása: a rezsicsökkentés a benzinárplafon, a minimálbéremelés, a gyermekvédelmi törvény, a migráció elutasítása és kerítéssel körülbástyázott szigorú határvédelem, munkahelyteremtés, munka alapú gazdaság - ezt mondta Gulyás Gergely az atv.hu-nak adott interjúban arra kérdésre, melyik lesz a legfőbb érvük az Orbán-kormány mellett a jövő évi választásokon. A Miniszterelnökséget vezető miniszter leszögezte: a múlt visszatérése az előbbiekkel szemben a Gyurcsány-koalíció.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely az atv.hu-nak adott interjúban elmondta, hogy a múlt visszatérése egyet jelentene a Gyurcsány-koalícióval. A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy a legnagyobb ellenzéki párt ma a Demokratikus Koalíció, és annak elnöke Gyurcsány Ferenc.

Akik a baloldalon hatalomra akarnak kerülni, azoknak nagy többsége már 2002 és 2010 között megmutatta, hogy mire képes kormányon. És a kirakatküzdelmek mögött teljes az elvi egyetértés: Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc gyakorlatilag szerves egységet alkotnak.

Gyurcsány Ferenc, Márki-Zay Péter Forrás: MTI/Mohai Balázs/Máthé Zoltán

Gulyás Gergely azt is kiemelte, hogy ha a lényegi, tartalmi kérdéseket nézzük:

A miniszter hozzáfűzte:

Az első Fidesz-kormányzás idején négy év alatt 19500 forintról 50 ezerre, 2010 óta 73500 forintról 200 ezerre emeltük a minimálbért. Márki-Zay Péter szavai és Gyurcsány Ferenc tettei között teljes az összhang.