Nyolc évet kapott egy férfi, mert felakasztotta az ismerősét

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Jogerősen nyolc év szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy Bács-Kiskun megyei férfit, aki felakasztotta az ismerősét, hogy így leckéztesse meg - tájékoztott a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője csütörtökön a médiát.
Vágólapra másolva!

2016 nyarán egy férfi úgy próbálta megleckéztetni áldozatát azért, mert szerinte meglopta a szüleit, hogy egy éjjel elbújt a tanyáján és megvárta, amíg hazaér.

Leütötte és felakasztotta, miközben az egészet úgy állította be, mintha öngyilkosságot követett volna el.

Miután úgy vélte, hogy áldozata meghalt, elsétált. Áldozata életét az mentette meg, hogy élettársa megtalálta és a mentősöknek még sikerült az újraélesztése.

A férfi maradandó, hangszálbénulással járó sérüléseket és agyi oxigénhiányos károsodást szenvedett.

Az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék a férfit bűnösnek találta emberölés kísérletében, amiért nyolcévnyi büntetést kapott. Az ítél nem emelkedett jogerőre, mert a férfi és védője fellebbezést jelentett be ellene. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezéseket nem ítélte alaposnak. Ezt az álláspontját a táblabíróság is osztotta. Az ítélőtábla helybenhagyta a törvényszék ítéletét, így jogerősen 8 évet kell börtönben tölteni a férfinek, aki felakasztotta az ismerősét.