Olaszországban bujkált egy többszörösen körözött bűnöző

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A józsefvárosi rendőrök javasolták a letartóztatását annak a férfinak, aki milliókkal vert át egy budapesti férfit, majd évekig bujkált külföldön, miközben nyolc körözés volt ellene érvényben.
Vágólapra másolva!

A VIII. kerületi rendőrök 2012-ben indítottak eljárást H. Ottó ellen azért, mert 9 millió forintot csalt ki egy budapesti férfitől. A csalóelhitette áldozatával, hogy kapcsolatai révén kedvezményes áron tudja őt lakáshoz juttatni, ami csak megtévesztés volt.

Az átvert férfi átadott neki 9 millió forint előleget, de a lakásra hiába várt.

H. Ottó arra hivatkozott, hogy az adásvétel nem jött össze, az átadott pénzt pedig nem tudja visszaadni, viszont fedezetként felajánlott egy értékes autót, amit a férfi el is fogadott.

A kocsiról azonban megállapították, hogy bűncselekményből származott, így a rendőrök lefoglalták.

H. Ottó rejtőzködött a rendőrök elől. 2016-ban nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Végül Olaszországban megtalálták és megbilincselték.

Elfogásakor nyolc körözés volt ellene érvényben csalás miatt.

A 43 éves férfit december 9-én 23 óra 30 perckor hozták haza. A VIII. kerületi rendőrök csalás miatt hallgatták ki, a férfi azonban nem tett vallomást. Őrizetbe vették és javasolták a letartóztatását - írja a Police.hu.