Havazás és ónos eső miatt sorra történnek a balesetek az utakon

Vágólapra másolva!
Több baleset is történt az ország közútjain pénteken délelőtt. Az Útinform felhívta a figyelmet, hogy az ország északnyugati részén eső, ónos eső, keleti részén pedig hó esik.
Vágólapra másolva!

A katasztrófavédelem és az Útinform tájékoztatása szerint

  • Felborult, és a tetején állt meg egy autó Győrben, a Szentiváni úton. Ketten utaztak benne, ők ki tudtak szállni. A műszaki mentést végző győri hivatásos tűzoltók áramtalanították és a kerekeire állították a kocsit.
  • Lesodródott az útról, és kidöntött egy jelzőtáblát egy autó Veszprémben, az Egyetem utcában, a Komakút térnél. Műszaki mentés céljából a város hivatásos tűzoltói vonultak ki a balesethez. A helyszínelés ideje alatt az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.
  • Az oldalára borult egy kisteherautó, miután az utánfutójának ütközött egy másik autó az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Lébény térségében, a 143. és a 144. kilométer között. Az utánfutó az árokba sodródott. Műszaki mentés céljából a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók vonultak ki a balesethez. A helyszínre érkeztek a mentők is. Az érintett sztrádaszakaszon egy sávon halad a forgalom.
  • Megcsúszott, és az oldalára borult egy autó Tata közelében, a Kocsi úton, azaz a 8136-os úton, az M1-es autópálya közelében. Félpályán akadályozza forgalmat a kocsi, amit áramtalanítottak az önkéntes tűzoltók. A helyszínre érkeztek a tatabányai hivatásos tűzoltók is.
  • Karambolozott két autó Hódmezővásárhelyen, a Kaszap utcában, az Oldalkosár utcánál. A balesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották. Az egységek áramtalanították a kocsikat.
  • Összeütközött két autó Budapest III. kerületében, a Pünkösdfürdő utcában, a Szentendrei útnál. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsikat, amelyek akadályozzák a forgalmat. A helyszínre érkeztek a mentők is.
  • Árokba hajtott, és a tetejére borult egy autó a 47-es főút Szeghalom és Körösladány közötti szakaszán, Körösladány közelében. Műszaki mentés céljából a szeghalmi hivatásos tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére. Az érintett útszakaszt félpályán lezárták.
  • Karambolozott két autó Budapest VIII. kerületében, a Könyves Kálmán körút és a Vajda Péter utca kereszteződésében. A tűzoltókat áramtalanították a kocsikat. A baleset lassítja a forgalmat a Könyves Kálmán körút érintett szakaszán.
  • Összeütközött két autó Budapest IX. kerületében, a Soroksári út és a Hentes utca kereszteződésénél. Az egyik autóba beszorult egy ember. Őt feszítővágóval szabadítják ki a műszaki mentést végző fővárosi hivatásos tűzoltók. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínen vannak a mentők is. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.
  • Karambolozott két autó a 21-es főúton, Mátraszőlős közelében, a 32. kilométernél. Az egyik autó az árokba sodródott. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.
  • Összeütközött két autó Törökbálinton, a Szent Flórián utca és az Udvarhely utca kereszteződésében. Az egyik kocsi akadályozza a forgalmat. A műszaki mentést végző helyi hivatásos tűzoltók áramtalanítják az autókat.
  • az M3-as autópályán, a Miskolc felé vezető oldalon, Mezőkövesd térségében egy autó a szalagkorlátnak ütközött. A 135-ös kilométernél a belső sávot lezárták.
  • Az M35-ös autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, Debrecen elkerülő szakaszán, egy autó szintén a szalagkorlátnak csapódott. A 38-as kilométernél a külső és a leállósávot lezárták.
  • A 39-es főúton, Abaújszántó és Tállya között egy személyautó árokba hajtott. A 14-es kilométernél félpályás lezárás mellett helyszínel a rendőrség.
  • Az 57-es főúton, Pécs térségében két személygépkocsi ütközött össze. A 37-es kilométernél a fél útpályát lezárták, a forgalom irányonként váltakozva halad.

Az Útinform kéri a járművezetőket, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek.