Ötszörös pótlékemelés jön a gyermekvédelemben

kézfogás, megfogja a kezét, szülő, gyerek, nevelőszülő,
Vágólapra másolva!
Ötszörös pótlékemelés a gyermekvédelemben és 20 százalékos szociális béremelés, megjelentek az erre vonatkozó szabályok a Magyar Közlönyben - írta közösségi oldalán Fülöp Attila. A szociális ügyekért felelős államtitkár leszögezte: a szabályozás természetesen külön kitér a gyermekvédelemben dolgozók juttatásaira, és a nevelőszülők díjazása a jövő évtől 20%-kal százalékkal emelkedik. A kormány döntései értelmében tehát a gyermekvédelemben dolgozók esetében is növekedni fog a jövedelem 2022-ben - tette hozzá.
Vágólapra másolva!

Fülöp Attila államtitkár azt írta a Facebookon, hogy az intézményben dolgozók esetében

a 20%-os béremelés természetesen mindazok részére megtörténik, akik összevont szociális ágazati pótlékban részesülnek.

- írta. Hozzátette:

a speciális otthoni pótlék mértéke a pótlékalap legalább 50 %-áról legalább 250 %-ára nő, ezzel bruttó 10.000 Ft-ról bruttó 50.000 Ft-ra nő a speciális otthoni pótlék.

A speciális gyermekotthonban, a speciális lakásotthonban, a gyermekotthon speciális csoportjában, valamint a javítóintézetben foglalkoztatott, nevelő, gyermekfelügyelő, gondozó, gyermekvédelmi asszisztens, pszichológus, gyógypedagógus, fejlesztő pedagógus, munkaoktató, szakoktató, orvos, ápolónő és a javítóintézetben foglalkoztatott utógondozó részére jár.

A különleges otthoni pótlék mértéke a pótlékalap legalább 25%-áról legalább 125 %-ára nő, ezzel bruttó 5.000 Ft-ról bruttó 25.000 Ft-ra nő a különleges otthoni pótlék.

A különleges gyermekotthonban, különleges lakásotthonban, gyermekotthon különleges csoportjában foglalkoztatott nevelő, kisgyermeknevelő, gyermekfelügyelő, gondozó, gyermekvédelmi asszisztens, pszichológus, gyógypedagógus és fejlesztő pedagógus részére jár. Fülöp azt is hozzátette, hogy

A nevelőszülő fizetése 3 elemből áll. Egyrészt alapdíjból, ami a minimálbér 30 százaléka, és 2021-ben 50 220 forint, 2022-től pedig 60 000 forint ennek összege.

Másrészt kiegészítő díjból, ami minden nevelőszülőnél elhelyezett gyermek és fiatal után gyermekenként, fiatalonként jár. Összege a minimálbér 20 százaléka, és ennek mértéke 2021-ben 33 480 forint, 2022-től 40 000 forint.

Harmadrészt többletdíjból, ami az előző díjakon felül, ha a nevelőszülőnél elhelyezett gyermek speciális, különleges, vagy kettős szükségletű, akkor jár gyermekenként 2021-ben 11 718 forint, 2022-től pedig 14 000 forint.

- írta az államtitkár.