Mind a hét kutyáját elhanyagolta egy férfi Szomódon

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Állatkínzás miatt emelt vádat a Tatai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki hét kutyát tartott, de nem gondoskodott róluk megfelelően, a körülmények az állatok pusztulását is okozhatták volna. Négy kutyának így is különös szenvedést okoztak. 
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a férfi a szomódi présház udvarán február 14-e előtt több hónapon keresztül hét kutyát tartott. Elhanyagolta őket, szűk élettérbe bezárva, törmelékek, sérülést okozó tárgyak környezetében voltak az állatok, amelyeket nem védtek meg a szélsőséges környezeti viszonyoktól az ólak, amiben éltek. Esélyük sem volt magukat megvédeni a széltől, az esőtől vagy a hidegtől.

A férfi sem elegendő ételt, sem ivóvizet nem adott nekik és nem gondoskodott a védőoltásokról, meg a paraziták elleni védekezésről sem.

A férfi magatartása mind a hét kutya vonatkozásában alkalmas volt maradandó egészségkárosodás vagy pusztulás okozására, ezen felül négy kutyának különös szenvedést is okozott.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a büntetlen előéletű, a bűncselekmények elkövetését beismerő férfival szemben a Tatai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.