Barátnője autójával szállította a drogot vevőinek egy budapesti díler

Vágólapra másolva!
A díler élettársa kocsijával szállította a vásárlóknak házhoz a drogot, a rendőrök azonban lefoglalták. Az ügyészség vádat emelt a pár ellen, fegyház- és börtönbüntetés kiszabását javasolta.
Vágólapra másolva!

A 40 éves férfi éveken keresztül kereskedett kokainnal Budapest területén. A drogot élettársával, egy 39 éves nővel közös albérletében tartotta, és előzetes telefonos egyeztetés alapján adta el vevőinek.

A drogot általában úgy adta át, hogy az

élettársa autójával elment a vevő lakcímére, ahol személyesen átadta neki az előre kiporciózott kokaint vagy azt egy előre megbeszélt helyen, például a postaládában hagyta.

Többször előfordult az is, hogy a férfi autóval megjelent a telefonon egyeztetett helyszínen, majd vagy a vevő ült be mellé az anyósülésre vagy ő szállt be a vásárló autójába, ahol sor került az adásvételre.

A nő tudta, hogy élettársa ezzel foglalkozik, sőt, időnként közre is működött az átadások során.

Forrás: Ügyészség

A készenléti rendőrök

2019 májusában elfogta a párost, majd drogot, mérlegeket, az adagoláshoz szükséges egyéb eszközöket és több mint 1 millió forintot foglaltak le tőlük,

és folytatta velük szemben a nyomozást. A rendőrök

az átadásokhoz használt autót is lefoglalták.

Az ügyészség a férfi ellen kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat, melyben a nő bűnsegédként vett részt. A ügyészség a vádlottakkal szemben végrehajtandó fegyház- illetve börtönbüntetés, pénzbüntetés, közügyektől eltiltás és vagyonelkobzás kiszabását javasolta.