160 ezer doboz cigarettát csempésztek a zöldhatáron - videó

NAV, cigaretta csempészet
Vágólapra másolva!
Csempészett cigarettát terített az ukrán határon az a bűnbanda, amit a közelmúltban számolt fel a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A tizennégy fős banda tagjainak többsége büntetett előéletű, két vezetőjük jelenleg is börtönbüntetését tölti. Több mint 500 millió forintos kárt okoztak
Vágólapra másolva!

A csempészbandából öten már most letartóztatásban vannak. Körülbelül 160 ezer doboz cigarettát juttattak be Ukrajnából a zöldhatáron keresztül, összesen 500 millió forint kárt okozva a költségvetésnek.

Az árut növényekkel, levelekkel és ágakkal takarták be, és a továbbszállítás előtt föld alatti üregekbe rejtették.

Az elkövetők majdnem mindegyike büntetett előéletű, a banda két vezetője jelenleg is jogerős börtönbüntetését tölti. A vezető fiaira bízta az irányítást, akik akik folyamatosan tájékoztatták apjukat.

A banda mobiltelefonok mellett adóvevőket és éjjellátó készülékeket is használt .

Magabiztosságukat az is jól tükrözi, hogy az egyik népszerű közösségi oldalon is hivalkodtak jól kereső illegális tevékenységükkel.

A rajtaütés napján több helyszínen tartottak kutatást az észak-alföldi nyomozók járőrök, a MERKUR bevetési egység támogatásával, amellyel végleg kiiktatták a teljes bűnbandát.

A bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt akár 10 év szabadságvesztés is várhat a tagokra.

Összesen 9 embert hallgattak ki gyanúsítottként, akik közül 5 férfi letartóztatását már elrendelték, de további gyanusítások is várhatók még.