Ha Európának van még lelke, az nem Nyugat-Európában van

Lampedusa, 2020. augusztus 2. A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő illegális bevándorlók várják, hogy felszálljanak a kompra, amely a szicíliai Agrigento megyében fekvő Porto Empedocle településre viszi őket a dél-olaszországi Lampedusa szigetéről 2020. augusztus 2-án. Az Afrika partjai és Szicília között fekvő kis szigetről száz illegális bevándorlót küldenek tovább Sziciliába. MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo
Vágólapra másolva!
Matteo Salvini mint egy elég erősnek tűnő bástya, ráadásul Orbán Viktor magyar miniszterelnök szövetségeseként egyike azoknak, akik Európa végromlását remélhetőleg képesek lesznek feltartóztatni, vagy a visszájára fordítani – mondta el Bayer Zsolt publicista, a Bayer-show műsorvezetője az Origónak adott interjúban a Matteo Salvini volt olasz belügyminiszterről készült könyv bemutatója kapcsán. Bayer szerint Salvini ma megkerülhetetlen figura. Hiába tette a dolgát, és akadályozta meg, hogy kikössön Lampedusa szigetén egy migránsokkal színültig teli NGO-hajó, még mindig bírósági eljárás alatt áll, és börtönnel fenyegetik, úgy, hogy a szicíliai főügyész maga vallotta be, hogy semmilyen jogi alapja nincs Salvini perbe hívásának. Bayer Zsolt szerint az Orbán Viktorok, a közép-európai vezetők és Salvini – nos, ők azok, akik vissza tudnak ezen az úton fordulni. Hozzátette: a közép-európai szövetség lesz Noé bárkája, mi fogjuk Európát átvinni a túlpartra, ugyanis ma már mi vagyunk Európa.
Vágólapra másolva!

Nemrégiben mutatták be Chiara Giannini olasz újságírónő Matteo Salvini vagyok című interjúkötetét, aki ezt korábban a Bayer-show vendégeként ajánlotta a magyar közönség figyelmébe. Miért fontos, hogy létrejött ez a könyv, és milyen volt a fogadtatása?

Elsősorban azért fontos, mert

Matteo Salvini egy nagyon jelentős politikai tényező ma Európában, ráadásul abban a Nyugat-Európában, amely a vesztébe rohan.

Matteo Salvinit többször megrohanta a tömeg, hogy szelfit készíthessenek a sztárpolitikussal Forrás: Twitter

Matteo Salvini mint egy elég erősnek tűnő bástya, ráadásul Orbán Viktor magyar miniszterelnök szövetségeseként egyike azoknak, akik Európa végromlását remélhetőleg képesek lesznek feltartóztatni, vagy a visszájára fordítani. Ez a könyv róla szól. Egy olasz újságíró interjúkötete, amit Miklósi Klára fordított le magyarra, ráadásul ebből kiviláglik Salvini valódi személyisége: mindaz, ami a politikus mögött van.

Egy igazi olasz csávó, ennek minden nagyszerűségével, bohémságával együtt.

A könyvet jól fogadta a közönség, nagy számban voltak érdeklődők az R56 sörözőben, ahol ezt bemutattuk. Volt egy jóízű beszélgetés Huth Gergellyel és Szarvas Szilveszterrel, meg a nézőkkel, és a társszerzőmmel, Klárával. Remélem, hogy a szélesebb közönség is jól fogadja majd.

Bayer Zsolt és Miklósi Klára a Hír TV stúdiójában. Forrás: Horváth Péter Gyula/PS

Manapság beszélhetünk egyfajta Salvini-jelenségről, hiszen a migrációs politikában nagy szerepe van annak, amit a volt olasz belügyminiszter képvisel. Miért fontos ez, illetve Ön szerint emiatt tekinthető olyan karizmatikusnak, mint a magyar miniszterelnök?

Igen, hiszen ha megnézzük az abszurditást és a szürreális világot,

Salvini belügyminiszterként a ki tudja, hányadik Soros Györgyhöz köthető NGO által finanszírozott migránstaxiztató hajót egész egyszerűen nem engedte kikötni Lampedusa szigetén, ami színültig tele volt migránsokkal.

Egyrészt ez volt a dolga – ez törvényi felhatalmazás szerint is feladata volt – státuszából következően is. Másrészt egyszerűen mintegy a normalitást követő, hazaszerető emberként is ez volt a dolga. Ehhez képest

Teszem hozzá zárójelben, hogy a szürreális világ még szürreálisabb tud lenni, hiszen a volt dán belügyminisztert jogerősen börtönbüntetésre ítélték, mert szétválasztott olyan migráns családokat, nevezzük jobb híján így, ahol a feleségek gyermeklányok voltak. Ezért ma ő börtönbe megy. Ilyet Ionescu sem tudott volna kitalálni, pedig ő értett a szürreálishoz!

Ebben a világban Salvini megkerülhetetlen tényező, és az, hogy ő szembe mert menni annak idején Brüsszellel, pont ez teszi hasonlatossá a magyar miniszterelnökhöz. Nemcsak hogy szembe merészelt menni Brüsszellel, de a saját mainstream médiájával és ellenzékével is ezt tette.

Illegális bevándorlók felszállnak a kompra, amely a szicíliai Agrigento megyében fekvő Porto Empedocle településre viszi őket a dél-olaszországi Lampedusa szigetéről 2020. augusztus 2-án. Az Afrika partjai és Szicília között fekvő kis szigetről száz illegális bevándorlót küldenek tovább Szicíliába Forrás: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo

A könyvbe Ön írt egy tanulmányrészt, amelyben több témát felvet. Azt írja, hogy „A mi békebeli, gyönyörűséges Európánk oda van..." Hogyan lehetne ezt a folyamatot Ön szerint megállítani? Van arra reális esély, hogy az uniós vezetők észhez térnek?

Ezek az uniós vezetők sosem fognak észhez térni! Ezeknek az uniós vezetőknek már semmit nem jelent az, hogy nemzetállam és haza, és

erre csak rátett egy lapáttal az új német kormány. Egy olyan kormányprogrammal álltak elő, amiért „szebb időkben" forradalom tört volna ki.

Nem fognak észhez térni!

Itt a Salvinik, az Orbán Viktorok, a közép-európai vezetők – nos, ők azok, akik vissza tudnak ezen az úton fordulni, illetve ha pesszimistábban gondolkodom, és a Salvini-könyvhöz fűzött előszavam is erről szól –, akkor a Nyugaton már csak Olaszország és Ausztria azok, amelyek nem menthetetlenek.

Ők még csatlakozhatnak az eljövendő közép-európai, egészen a Balti-tengertől az Adriáig tartó, remélhetőleg összekovácsolható szövetséghez. Nagyon szívesen fogjuk őket látni, ugyanis

ez lesz Európa Noé bárkája. Mi fogjuk Európát átvinni a túlpartra, ugyanis ma már mi vagyunk Európa.

Már ha Európának van még lelke. Ha van, az itt van Közép-Európában!

A kötetet a Revolution '56 Sörözőben december 16-án, este hét órától a Plebejus Polbeat felvételén Bayer Zsolttal és Miklósi Klárával mutatták be; az adás a Pesti TV műsorán nézhető vissza. Forrás:Líra

Salvini legutóbb szégyenteljes támadásnak nevezte, hogy egy német napilap címlapján transzneműként ábrázolták Szűz Máriát, és a karácsony közeledtével is aktuális a kérdés – mert látjuk, mennyire sokszor sértik a keresztényeket, és sok érték kerül támadások kereszttüzébe –, hogy mi erről a véleménye? Ez normális?

Salvininek teljesen igaza van. Szégyenteljes, aljas, undorító és ocsmány dolog ez, és pusztán azzal élnek vissza, hogy a kereszténység lényegéből fakadóan a keresztények sosem fognak bemenni ennek az embernek a lakásába, vagy az ilyen újságok szerkesztőségébe, és géppisztollyal lemészárolni mindenkit.

Ez egy másik vallás képviselőinek a szokása, akiket egyébként most eresztenek rá Európára.

Én nem állítom, hogy minden muszlim ilyen, sőt, meg vagyok róla győződve, hogy a muszlimok többsége is normális ember, de akkor is a szélsőséges iszlám árasztja ma el Európát, és teszi azt, amit tesz. Miközben ez az alaphelyzet, eközben ezek az idióta gazemberek – akik még a saját genitáliájukkal sincsenek tisztában, akiket normális időkben szép, ápolt kertek mélyén lévő kastélyokban ápolgattak rácsos ablak mögött –,

ma megengedik maguknak, hogy sok tíz- és százmillió keresztény ember érzéseibe belegázoljanak a hülye, ocsmány és undorító performanszaikkal.

Na, ennek egyszer és mindenkorra véget kell vetni!

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo

Chiara Giannini Matteo Salvini vagyok című, Bayer Zsolt bevezető tanulmányával ellátott kötete december 10-én jelent meg a PestiSrácok.hu kiadásában. Kapható és előrendelhető a Magyar Menedék Könyvesházban, az Anima könyvesbolthálózatban és országszerte könyvesboltokban.