Bankautomaták feltörésére szakosodott moldáv bűnbanda tagjait keresik a rendőrök

Vágólapra másolva!
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök lopás miatt folytattak büntetőeljárást négy moldáv férfi ellen. A külföldi férfiak 2019-ben négy, 2020-ban további egy alkalommal több városban - Nyírbátorban, Jászberényben, Debrecenben, Berettyóújfaluban, és Marcaliban - lévő bevásárlóközpontokba törtek be nyitvatartási időn kívül, majd az ott lévő pénzkiadó bankautomatákat felfeszítették, és a pénzes rekeszeket a bennük lévő pénzzel együtt magukkal vitték.
Vágólapra másolva!

Az elkövetők két alkalommal, Berettyóújfaluban és Marcaliban nem jártak sikerrel. A két utolsó helyszínen betörtek ugyan a bevásárlóközpontba, és felfeszítették a bankautomaták külső borítását, de a pénztároló rekeszekhez már nem tudtak hozzáférni, így üres kézzel távoztak. Az első, 2019. július 1-én Nyírbátorban elkövetett lopást még további három befejezett bűncselekmény követte, amelyek elkövetésével

közel százmillió forintot zsákmányoltak.

Forrás: Police.hu

A több megyét érintő

büntetőügyeket a rendőrök egyesítették, miután egyértelművé vált, hogy ugyanaz a négy férfi volt a tettes,

és országos koordináció mellett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőrök folytatták a büntetőeljárást.

Az elkövetőket az utolsó, 2020. március 18-án Marcaliban elkövetett bűncselekmény után a rendőrök azonosították, és Budapesten elfogták.

A férfiakat gyanúsítottként kihallgatták, akik mindent tagadtak. A rendőrök

javasolták a négy férfi letartóztatását, melyet egyikük esetében a bíróság elrendelt,

és a büntetőeljárás teljes időtartama alatt fenntartott.

Társai szabadlábon védekezhettek, de mivel a a nyomozás alatt elérhetetlenekké váltak, a bíróság nemzetközi elfogatóparancsot rendelt el ellenük.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök büntetőeljárást a napokban befejezték, és az iratokat iratokat vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek - írja a Police.hu.