Az Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására

Karácsonyi fények és az Advent a Bazilikánál karácsonyi vásár 2021 december 9-én Karácsonyi fények és az Advent a Bazilikánál karácsonyi vásár 2021 december 9-én
Karácsonyi fények és az Advent a Bazilikánál karácsonyi vásár 2021 december 9-én
Vágólapra másolva!
2021-ben is a budapesti Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására.A budapesti rendezvényre a European Best Destinations online szavazásán 163 országból csaknem 25 ezer szavazat érkezett.
Vágólapra másolva!

2021-ben is 2019 után újra Európa legjobb karácsonyi vására lett az Advent Bazilika - írta meg a Bors.

A European Best Destination utazási portál tíz napig tartó online szavazásán olyan városokat utasított maga mögé, mint Bázel, Metz, Bécs, Madeira, Prága, Düsszeldorf, Moszkva és Brüsszel, tetemes 25 ezer szavazatot gyűjtve.

A budapesti Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására. Fotó: Szabó Gábor - Origo

A verseny végeredményét 163 ország 173620 szavazója alakította, legtöbben az Egyesült Királyságból voksoltak.

Az Advent Bazilika nem pusztán az összesített szavazáson végzett az élen, de az Angliából és az Egyesült Államokból érkezők körében is az abszolút kedvencnek bizonyult.

Az immár kétszeresen Európa legjobb karácsonyi vásárának választott Advent Bazilika idén tizenegyedik alkalommal fogadja az ünnepelni vágyókat.

Tavaly, a koronavírus járvány első hulláma idején csak rendhagyó módon került megrendezésre a rendezvény, de idén már a hagyományos módon várja a látogatókat a Szent István Bazilika előtt megrendezett karácsonyi vásár január 1-ig.