100 forintot és kakaós csigát lopott az aluljáróban egy kamasz - videó

lopás, Újpest
Vágólapra másolva!
Egy 15 éves fiú egy budapesti aluljáróban kifosztott egy földön fekvő nőt, miután meggyőződött arról, hogy alszik. Üdítőitalt, ennivalót, sapkát és 100 forintot vett el tőle.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a fiú tavaly ősszel, 2020. október 8-án éjfél körül a IV. kerületben, az M3 metró Újpest-központ állomásának aluljárójában odalépett egy földön fekvő nőhöz. Meggyőződött arról, hogy alszik, megbökte a lábával, integetett neki a kezével, aztán körbenézett, látja-e valaki őt. Miután úgy gondolta, hogy nem kell szemtanútól tartania, a földön lévő táskájához lépett, és

kivett belőle egy 2 decis italt, egy kakaós csigát, egy sapkát és 100 forint aprópénzt,

majd elsétált. Arra nem számított, hogy az aluljáró kamerája mindent rögzített, sőt, élőben láthatták a rendőrök, mit tesz.

A fiút a bűncselekmény után az Árpád úton, egy élelmiszerüzlet előtt igazoltatták, a lopott dolgokat lefoglalták tőle.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a fiatalkorúval szemben kifosztás miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével járjon el. Emellett azt is, hogy egy másik, lopás miatt rá kiszabott próbára bocsátást szüntesse meg és halmazati büntetésül közérdekű munka büntetésre ítélje.