A remény hozzásegít ahhoz, hogy minden nap találkozzunk az apró csodákkal az életünkben

megemlékezés gyertya karácsony
Vágólapra másolva!
Advent második vasárnapján még közelebb kerülhet szívünk ahhoz a csodához, amely karácsony szenteste a szívekbe költözik. A második gyertya, amely a reményt szimbolizálja, egy különleges lelki időszakot jelez, hiszen karácsony közeledtével a remény valóban otthonra lelhet a szívünkben. Nemcsak a csodálatos ünnepi fényfűzérek ragyogó csillogása, a finom ételek és sütemények fenséges illata, hanem az emberek egymás iránti bizalma és a családokat összetartó szeretet ebben az időszakban talán még jobban testet ölthet.
Vágólapra másolva!

Advent második vasárnapján gyújtjuk meg az adventi koszorú második gyertyáját, amely a reményt szimbolizálja.

Gyertyagyújtás közben úgy érezhetjük, hogy egy pillanatra megáll az idő, és a fények tánca közben minden értelmet nyer: valódi lehetőségünk van szeretteink körében számot vetni, elcsendesedni; és a remény, a várakozás öröme egyre csak tovább nő a szívünkben.

Az adventi időszak képes kézzel fogható közelségbe hozni az apró csodákat. Forrás: Thinkstock

A hétköznapok során gyakran kevés idő jut a minőségi, együtt töltött időre, a meghitt beszélgetésekre, ugyanakkor az adventi időszak arra taníthat bennünket, hogy érdemes ezekre a tevékenységekre időt szánni. Semmi sem lehet fontosabb mint, hogy lelkiekben gazdagodjunk, és hitünk erősödése mellett felismerjük, hogy

amik igazán fontosak, csupán egy karnyújtásnyira vannak, hiszen a család, a szeretet és az apró csodák láthatatlanul fonják körbe életünk minden mozzanatát.

Sok kisgyermek számára igazi varázslat az adventi és karácsonyi időszak. Ilyenkor a felnőttek is egy kicsit újra gyermekek lehetnek, és még jobban hihetnek abban, hogy a csodák valóban léteznek. Mert valóban léteznek: a kérdés már csak az, hogy valóban észrevesszük-e őket?

Hiszen a csodát, a varázslatot és a reményt is megtalálhatjuk a szerelmünk, a házastársunk csillogó szemében; a gyermekünk, gyermekeink mosolyában; vagy a szülők, nagyszülők gondoskodó ölelésében.

Az adventi időszakot az is különlegessé teszi, ahogyan a kisgyermekek várakoznak a csoda érkezésére. Forrás: Getty Images/iStockphoto/FamVeld/Family Veldman

Csak rajtunk múlik, észrevesszük-e ezeket az ajándékokat, amelyeket Isten úgy ad számunkra, hogy semmit sem kér értük cserébe.

Ezért érnek ezek sokkal többet, mint a pénzért megvásárolt ajándékok.

A remény a mindennapi életünk során is előrevisz és megerősít abban, hogy bármi történjék, mindig bízhatunk abban, hogy a dolgok jóra fordulnak. II. János Pál pápa egyik nagy tanítása az volt, hogy

Ha hiszünk ebben, akkor nemcsak a hit, de a remény is örökre beköltözhet a szívünkbe, és még közelebb kerülhetünk az adventi csodához.

A remény fontos szerepe is advent egyik fő üzenete. Forrás: Dreamstime