Leszakadt faágak okoznak fennakadásokat az ország több településén

ónos eső, havazás, hó, budapest
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A jég súlya miatt leszakadt faágak, kidőlt fák okoznak fennakadásokat az utakon – mondta el az MTI-nek Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Jelenleg is több megyében van érvényben a legmagasabb fokú riasztás az ónos eső miatt.
Vágólapra másolva!

A katasztrófavédelem szóvivője azt mondta: csak Csongrád-Csanád megyében - ahol jelenleg is csaknem az egész megyében harmadfokú riasztások vannak érvényben - folyamatosan érkeznek a bejelentések.

Illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

Többször kérték a tűzoltók segítségét egyebek mellett Hódmezővásárhelyen és térségében.

Szegeden reggel 8 és délelőtt 11 óra között több mint 40-szer riasztották a tűzoltókat, jellemzően útra, járdára, villamosvezetékre dőlt fák, letört ágak miatt.

A Lugas utcában egy 40 centiméter széles, 10 méteres faág szakadt le és esett a trolivezetékre.

Előfordult az is, hogy autóra zuhant egy faág, vagy családi házra dőlt egy fa.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megye több járásában vannak érvényben harmadfokú riasztások.

Budapesten, Pest, Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megyében másodfokú, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, ami azt jelenti, hogy ezeken a területeken

bármikor kiadhatnak első és másodfokú riasztásokat.

Délkeleten, és keleten további jelentős mennyiségű ónos eső várható. Arról, hogy ebben az időben hogyan kell vezetni, ebben a cikkükben írtunk.