Karácsony Gergely megint lebukott, így megint hazudozik

A Fővárosi Önkormányzat a Budapesti Iskola Intézet létrejöttét támogatva gondozza a jövőben Heller Ágnes és Fehér Ferenc hagyatékát - a kezdeményezésről Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-hely
A Fővárosi Önkormányzat a Budapesti Iskola Intézet létrejöttét támogatva gondozza a jövőben Heller Ágnes és Fehér Ferenc hagyatékát - a kezdeményezésről Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes tart sajtótájékoztatót. 2020.07.21. Fotó: Horváth Péter Gyula
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely megint belekeveredett - egészen pontosan belekeverte magát - egy hazugságba, miután Facebook-oldalán fake newsnak nevezte, hogy el akarnák adni a Városházát. Csakhogy a hírt megíró Index előállt a szerződésekkel, így a baloldali főpolgármester - ahogy az már szokás nála - zavaros magyarázkodásba próbált menekülni. Ez nem meglepő tőle, ugyanis folyamatosan újabb és újabb hazugságba keveredik. A főpolgármester már hazudott angol nyelvtudásáról, egyetemi karrierjéről és nemzetközi kapcsolatairól is.
Vágólapra másolva!

Nagy botrányt kavart az elmúlt napokban, hogy az Index nyilvánosságra hozott olyan dokumentumokat, amelyekből kiderül, hogy mintegy 40 milliárd forintért eladnák a budapesti Városháza épületét. A dokumentumokból az is kiderül, hogy Budapest egyik legértékesebb telkére a rajta lévő műemléki védelem alatt álló épülettel együtt az a cég igyekszik vevőt találni, amely évekkel ezelőtt az MSZP székházának értékesítésében is szerepet játszott. A megbízó ráadásul azzal csábítja a potenciális vevőt, hogy segítenek majd a szükséges építési engedélyek beszerzésében, amelyekkel akár szállodát, irodaházat, vagy esetleg bankcentert alakítanának ki a Városháza helyén - ezekhez az építési engedélyekhez pedig politikai kapcsolatok kellenek a Városházán.

Az Index információinak nyilvánosságra kerülése után

Karácsony Gergely Facebook-oldalán kezdett vádaskodni és magyarázkodni.

Mint írta, „az ingatlan értékesítéséről semmilyen döntés nem született, arra nem keres vevőt a Fővárosi Önkormányzat”.

A nyilvánosságra hozott szerződések azonban részletesen bemutatják az ingatlant, és a kontraktus melléklete arra vonatkozóan is tartalmaz részleteket, hogy milyen hasznosítási lehetőségekkel kecsegtetheti a potenciális vevőt az ingatlanos cég. Az iratokban egyebek mellett kitérnek arra, hogy

a beruházónak lehetősége nyílna egy 1500 férőhelyes, háromszintes mélygarázs építésére, valamint a már meglévő óriási épületet közel 30 ezer négyzetméterrel ki is bővíthetné.

Az üggyel kapcsolatban még Erzsébetváros DK-s polgármestere, Niedermüller Péter is vizsgálatot követel. A Mediaworks Hírcentrumának elmondta, hogy

Karácsony Gergelynek nincs is más lehetősége, mint a belső vizsgálat elindítása.

- Meg vagyok róla győződve, hogy a főpolgármester nem tehet mást, mint hogy belső vizsgálatot indít. Ha ugyanis csalás miatt feljelentést tesz, ezt alaposan meg kell indokolnia, különben a nyomozó hatóság visszautasítja. Tehát biztos vagyok benne, hogy sokirányú vizsgálódás fog folyni, amit helyesnek is tartok, hiszen akármi is ennek a történetnek a végkifejlete, ez azért egy súlyos ügy
- mondta Niedermüller. A polgármester arra is kitért, hogy jövő hétfőn egyeztetnek Karácsonnyal a továbbiakról.

Persze, az is lehet, hogy Karácsony célja eleve az, hogy a rendőrség visszautasítsa a feljelentést, és ezért szándékosan gyenge érvekkel adja be. Abban az esetben ugyanis megpróbálhat arra hivatkozni - hazug módon persze -, hogy a feljelentés elutasítása azt jelenti, hogy nem történt semmi, tehát a hír sem igaz.

Karácsonynak folyamatosan magyarázkodnia kell hazugságai után

Karácsony Gergely vesszőfutása akkor kezdődött, amikor kiderült, hogy egyáltalán nem beszél angolul, és hiába állította korábban, hogy van, valójában nincs középfokú nyelvvizsgája.

Hiperpasszív nyelvtudás, kinőtt diszlexia: ezekkel a nevetséges magyarázatokkal állt elő,

miután kiderült, hogy nem tud angolul.

Karácsony Gergely egy ideig még bizonygatta, hogy tud angolul és erről papírja is van, később azonban kiderült, hogy

állításával ellentétben sosem volt államilag elismert nyelvvizsgája, vagyis hazudott.

De Karácsony nemcsak a nyelvvizsgájáról, hanem a PhD-fokozatáról is hazudott. Kiderült ugyanis, hogy a 2018-as kampányban valamiért szerepelt az életrajzában egy PhD-fokozat, méghozzá 2007-ből, miközben nincs is ilyen címe. Sőt, később az is napvilágot látott, hogy már 2013-ban is megjelent egy PhD az életrajzában a pártja honlapján. Bár akkoriban megköszönte a jelzést és korrigálta a téves állítást, de a doktori fokozat mégis újra és újra felbukkant Karácsony életrajzában.

Karácsony Gergely főpolgármester Fotó: Csudai Sándor - Origo

Büszkén számolt be önéletrajzában arról is, hogy tanársegédként és adjunktusként dolgozott a Corvinus Egyetemen, azonban az elmúlt hónapokban az is kiderült, hogy nem is oktathatott volna ott.

Az Oktatási Hivatal (OH) 2004. január elsejétől ellenőrizte a Budapesti Corvinus Egyetem harminckét oktatójának jogviszonyát,

akik közül csak Karácsony Gergely nem teljesítette a foglalkoztatásához szükséges feltételeket.

Az OH megállapította, hogy Karácsony tanársegédi kinevezése nem felelt meg az intézményi szabályzatnak, mert nem volt meg a feltételként előírt legalább egy C típusú nyelvvizsgája, vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevele. Az adjunktusi kinevezése is szabálytalannak bizonyult, mert Karácsony a rendelkezésre álló dokumentumok alapján nem kezdte meg a doktorjelölti jogviszonyt.

Ahhoz, hogy mégis alkalmazzák, vélhetően szükség volt a baloldali döntéshozókkal kiváló kapcsolatot ápoló akkori egyetemi rektor, Mészáros Tamás nagylelkűségére is.

Miniszterelnök-jelölti kampánya is hazugságra épült

Karácsony Gergely 2020-ban az ATV-nek nyilatkozva elmondta, nem készül az országgyűlési választásra, nem akar miniszterelnök-jelölt lenni. Később egy Facebook-videóban mégis bejelentette indulását a miniszterelnök-jelöltségért.

Azzal is dicsekedett Karácsony Gergely, hogy nincs olyan nemzetközi kapcsolatrendszere baloldali politikusnak Magyarországon, mint amilyen neki van.

Még a nyáron jelentette be, hogy több nemzetközi találkozója is lesz és európai miniszterelnökkel is találkozik majd néhány nap alatt. De a néhány nap csak arra kellett, hogy kiderüljön, ez nem történt meg.

Karácsony híres nemzetközi kapcsolatai (és angol nyelvtudása), pontosabban ezek hiánya akkor is remekül megmutatkoztak, amikor a Deutsche Welle riportere angolul akarta kérdezni a főpolgármestert, de ő elmenekült a kérdések elől.

Akkor azzal hárították el a tudósítót, hogy majd a következő napokban Karácsony angol nyelven tart nemzetközi sajtótájékoztatót. Ez természetesen nem történt meg. Annyival elintézték az egészet, hogy a Főpolgármesteri Hivatal kiadott egy közleményt, miszerint volt ugyan egy zártkörű „sajtó-háttérbeszélgetés", de azon egyetlen magyar újságíró sem vehetett részt.

Forrás: Origo

Ezek után azt is állította, hogy nem lép vissza a jelöltségért folyó válogatóban senki javára, csak ha elüti a villamos.

Néhány napra rá kiderült azonban, hogy megint nem mondott igazat,

hiszen - miután Gyurcsány erre utasította - visszalépett Márki-Zay Péter javára.

Ezek után hirtelen azzal állt elő, hogy Gyurcsány Ferenc többször megzsarolta főpolgármesterként, amikor viszont a baloldal vezére felszólította, hogy bizonyítsa állításait, akkor visszavonta őket, Később kiderült, arról volt szó, hogy Gyurcsány - ahogy azt az Origo többször meg is írta - folyamatosan utasította, közvetlenül irányította Karácsonyt.