Ékszereket lopott egy bajai bűnbanda

Vágólapra másolva!
Egy 5 fős banda ékszer lopásra szakosodott. Vittek el értékeket ékszerboltból és házakba is betörtek. Összesen 11 embert loptak meg, amivel több mint 2 milliós kárt okoztak.
Vágólapra másolva!

Három férfi és két nő tavaly augusztusban állapodtak meg abban, hogy Baján és környékén lopni fognak, az értékeket pedig elosztják.

A lopásokat a banda vezetője szervezte, tippeket adott a társainak, telefont adott nekik, esetenként fizette a szállásukat.

Előfordult, hogy adott nekik autót, hogy a helyszínre tudjanak menni, vagy ő vitte el őket. Az ellopott értékek nagy részét ő szerezte meg, valamint segített azok eladásában is.

Az egyik férfi tavaly augusztus 13-án a kocsijával elvitte a két női társát egy kalocsai ékszerboltba.

Ott az egyikük elterelte az eladó figyelmét, a társa pedig ellopott 4 aranyláncot, amik összesen 476 ezer forintot értek.

Forrás: Ügyészség.hu

Később, a banda vezére megismerkedett egy férfival egy autó adásvétel kapcsán. A banda hozzá tört be legközelebb.

A vezető iránymutatása alapján egy hét múlva két férfi és egy nő az ajtó befeszítésével bejutottak a vaskúti családi házba, ahonnan gyűrűket, nyakláncokat és órákat loptak el, több mint 1,2 millió forint értékben.

Néhány nappal később egy sükösdi házba törtek be fényes nappal. Onnan órákat és gyűrűket loptak el. Közben több autót is feltörtek, amikből készpénzt és ékszereket loptak ki.

Végül a banda vezére szállást foglalt egy bajai hotelban a két nőnek. Ők szándékosan kitámasztották az ajtókat, hogy a férfiak is bejussanak az épületbe, majd az iroda ajtaját befeszítve 150 ezer forintot loptak el onnan.

Az ügyészség a banda 5 tagja ellen lopás miatt emelt vádat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!