Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Egy gyereket is elvitt a mentő, amikor egy megvadult ló berúgta egy autó szélvédőjét Vecsésen

Vecsés, baleset, ló, lovas, fogat
Vágólapra másolva!
Tréningezés közben bokrosodott meg egy fogat elé kötött versenyló Vecsésen. Az irányíthatatlanná vált állat rávetődött egy, a szemközti sávban közlekedő autóra, aminek betörte a szélvédőjét.
Vágólapra másolva!

A Blikk azt írja, a balesetet okozó fogatot egy, a magyar és nemzetközi lovassportban korábban számos nagy sikert elérő versenyző irányította, aki a baleset után tanítványával együtt lezuhant a kocsiról.

"A négylovas fogattal éppen a Budai Nagy Antal utcában haladt Vendel és tanítványa, amikor egy utánfutót húzó Renault az előzésébe kezdett.

Ettől a hajtó és a mellette ülő tulajdonos leestek a kocsiról" – mesélt a Blikknek a baleset részleteiről egy, a lovassportban jártas helybéli.

Az egyik ló szó szerint belelépett az utastérbe a szélvédőn keresztül Forrás: Baleset-info

A Baleset-info nevű portál úgy tudja, hogy a vezető beverte a fejét egy villanyoszlopba, a tulajdonoson pedig átment a lovaskocsi.

A Mazdát vezető nőt, a mellette ülő gyerekét, valamint a kocsist és a hintó tulajdonosát is kórházba szállították a mentők.

A Blikk csütörtökön elérte telefonon a fogathajtó fiát, aki a laptól értesült apja balesetéről. Miután beszélt vele telefonon, átadta apja üzenetét. A korábbi bajnok sportoló azt mondta:

már hazaengedték a kórházból, szerencsére sikerült megúsznia könnyebb sérülésekkel az incidenst.

A pályafutása során többször is előfordult, hogy egy versenyen bukott, de a civil életben ez még sosem történt meg vele korábban - mondta. Hozzátette azt is, a lovak a tanítványa tulajdonában állnak, ahogy a kocsi is, amit vezetett.

A sofőrt, a mellette ülő gyerekét, valamint a kocsist és a hintó tulajdonosát is kórházba szállították a mentők Forrás: Baleset-info

A négy lóból három sérülés nélkül megúszta a balesetet, az egyikük azonban komolyan megsebesült. Több seb is keletkezett a lábain, ami annak köszönhető, hogy szó szerint belelépett az utastérbe a szélvédőn keresztül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről