Megújul a Petőfi Rádió és a Petőfi TV

M2 Petőfi TV
Vágólapra másolva!
A Petőfi bicentenárium szimbolikus alkalmat kínált a közmédiának, hogy megújítsa, egységesítse két csatornáját, illetve online felületeit. A megújulásról Béli Ádám, a Petőfi rádió és TV csatornaigazgatója, valamint Demeter Szilárd, a PIM főigazgatója, miniszteri biztos nyilatkoztak a Magyar Nemzetnek. Demeter úgy véli, hogy a világot ma uraló identitásőrületre egyetlen értelmes válaszunk, ha megerősítjük a saját kulturális nemzeti identitásunkat. Béli szerint alattomos módon hálózza be a fiatalokat az LMBTQ-propaganda.
Vágólapra másolva!

Béli Ádám a portálnak adott interjúban elmondta, hogy azért kell megújulnia a Petőfi TV-nek, mert új küldetést kap, csakúgy, mint a Petőfi rádió.

- mondta el. A Petőfi Irodalmi Múzeum TV-ben való szerepéről Demeter Szilárd kifejtette, hogy amikor az együttműködésről tárgyaltak a közmédiával, akkor kezdték a 2023-as Petőfi bicentenáriumot tervezni, amelynek fontos felületet biztosít a televízió és a rádió.

- véli Demeter Szilárd.

Jön a Petőfi-emlékév

Béli úgy véli, hogy egy-egy témát több aspektusból érdemes feldolgozni, ám elsősorban popkulturális tartalmakkal foglalkoznak. A mindenkori formátumot az határozza meg, hogy melyik platformon sugároznak: rádióban, tévében vagy az interneten.

Demeter szerint Petőfinek saját TV-je és rádiója lesz, hiszen

Arra a kérdésre, hogy vajon célközönségük mennyire fogékony a mai Nyugat efféle abszurd eszméire Béli azt válaszolta, hogy

alattomos módon hálózzák be a fiatalokat. Aztán olyan érzékenyítő tartalmakkal oltják be őket, ami komolyan megzavarja az érzelemvilágukat. Nem dolgom az értékítélet, de vitákat lehet kezdeményezni. Igyekezni fogunk konstruktív válaszokat és alternatívákat adni az abszurditással szemben.

Egy nemváltó műtét visszafordíthatatlan

Demeter Szilárd szerint a következményeket nem világítják meg, hogy például egy nemváltó műtét visszafordíthatatlan. Mindeközben, ahol az iskolákba szabad bevinni az efféle érzékenyítést, ott négyszázszorosára nőtt az ilyen műtétek iránti igény.

- véli a főigazgató.

Élő bejelentkezés a parlament tetejéről

Béli Ádám kifejtette, hogy első lépésként kiköltöztek az A38 hajóra, az európai országokat összekötő Dunára, egy nemzetközileg számontartott élő rendezvényhelyszínre. Központi elemük a zene, amelyen keresztül a lehető legszélesebb korosztály és társadalmi rétegek elérhetők. Ugyanakkor az egyes bejelentkezések, autonóm tartalmak akár mint önálló médiabrandek kilépnek majd a stúdió falai közül.

Béli azt is elmondta, hogy képernyőseik, rádiós műsorvezetőik, online riportereik esetén nagyon fontosnak tartják, hogy kortársaikkal szólítsák meg a fiatalokat, hiszen közöttük megvan az a generációs rezgés, ami segíti a megértést.