Láng Zsolt vizsgálatot követel Karácsony Gergelytől a Városháza eladásával kapcsolatban

Vágólapra másolva!
A Fidesz-KDNP fővárosi szervezete vizsgálatot követel a főpolgármestertől a Városháza épületének eladásával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, az elmúlt napokban egyre több hangfelvétel és dokumentum lát napilágot a Városháza eladásával kapcsolatban, eközben

Karácsony Gergely főpolgármester hol tagad, hol pedig ellentmond önmagának.

A politikus azt kéri a városvezetőtől, hogy indítson vizsgálatot az ügyben, és adjon választ arra, hogy valóban készült-e tanulmány az épület értékesítéséről, ha igen, arról ki tudott, és ki vizsgálta meg a tanulmányban leírtakat.

Ezen kívül Karácsony Gergelytől választ várnak arra is, hogy a fővárosi vagyonkezelő igazgatóját, Barts Balázst ki hatalmazta fel, hogy arról a dokumentumról egyeztessen piaci szereplőkkel. Választ várnak arra is,

Szeretnének választ kapni arra is, hogy Berki Zsolt magánszemélyként milyen jogalapon vesz fel megbízási díjat egy fővárosi vagyonkezelő által nyílt pályázaton értékesített telek eladása után.

Láng Zsolt a sajtótájékoztatón szó szerint idézte a vagyonkezelő igazgatóját, aki azt mondta, hogy a Városháza park megújítását követően 2024-ben - az önkormányzati választás után - a területet "szétcseszik és helyére épületet építenek".

A kormánypárti politikus úgy látja, hogy Karácsony Gergelynek haladéktalanul ki kell vizsgálnia ezt az ügyet. Ha nem rendel el vizsgálatot, akkor nagyon gyanús a viselkedése

- tette hozzá.

Kitért arra, hogy Karácsony Gergely elmondása szerint kabinetülésen megtárgyalták azt a tanulmányt, amelyben benne volt a városháza eladásának terve, csak azt Karácsonyék nem támogatták. Láng Zsolt azt mondta, ezek után nem tudja elképzelni, hogy a főpolgármester nem tudott erről.

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője közölte, a baloldalnak nagy gyakorlata van abban, hogy ha anyagilag megszorul, akkor adót emel és megszabadul vagyontárgyaitól.

- fogalmazott Láng Zsolt.