Hagytak kihűlni egy embert egy Bács-Kiskun megyei tanyán

illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy Bács-Kiskun megyei tanyán élő férfi együtt ivott az ismerősével, Ez utóbbi annyira berúgott, hogy nem tudott hazamenni. A másik férfi megkérte az élettársát és a testvérét, hogy vigyék ki a kanálishoz és hagyják ott. Az ájult férfi kihűlt a hidegben és meghalt.
Vágólapra másolva!

Egy férfi és egy nő egy Bács-Kiskun megyei tanyán lakott a nő testvérével együtt. 2017 januárjában a férfi együtt ivott egy férivel, az egyik ismerősével.

Amikor azt kérte, hogy menjen haza, részeg ivócimborája nem akart elindulni, ezért kilökte a házból az udvarra.

Ekkor már olyan részeg volt, hogy nem tudott felállni. A házigazda azt javasolta az élettársának és a nő testvérének, hogy vigyék ki a férfit a kanálishoz és hagyják ott.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A két nő talicskával tolta ki a férfit a kanális melletti kaszálóhoz, és ahogy a férfi kért, magára hagyták. A nem téli ruhában lévő áldozatnak nem kellett sok idő, kihűlt és meghalt.

A bíróság első fokon felbujtóként elkövetett emberölés miatt öt és fél év börtönbüntetésre ítélte a férfit, a két nőt pedig társtettesként elkövetett emberölés miatt külön-külön két és fél év fogházbüntetésre. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért, a férfi és a testvérpár, védőiken keresztül pedig enyhítésért fellebbezett.

Másodfokon, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta az elsőfokú ügyészég fellebbezését, mert véleményük szerint a kiszabott büntetések túl enyhék

– írja az ügyészség.hu.