Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Zavaros magyarázkodásba kezdett Karácsony Gergely a Városháza eladása miatt

Vágólapra másolva!
Zavaros és kínos magyarázkodást adott elő Karácsony Gergely az ATV-ben, miután kiderült, megint nem mondott igazat, most a Városháza eladásával kapcsolatban. Csütörtökön még fake newsnak nevezte azt, hogy el akarnák adni a Városházát, az Index nyilvánosságra hozta az ezzel kapcsolatos szerződést, amely egy ingatlaniroda és egy baloldali milliárdosokhoz közelálló cég között született. 
Vágólapra másolva!

Karácsony most már arról beszél, hogy csalás történt, és valakik hamis látszatot keltettek, és feljelentést tesz. Arra azonban továbbra sem ad magyarázatot, miért kötne egy ingatlanos cég szerződést egy olyan épületről, amelynek eladására nem kapott biztosítékot.

Érdekes eleme volt az interjúnak, amikor Karácsony úgy fogalmazott: "SZERINTEM nincs ilyen ügy" - vagyis most már nem mert egyértelműen tagadni, nyilván nem tudja, mire van még bizonyíték.

Ahogy megírtuk, az Index birtokában lévő dokumentumok bizonyítják, hogy hiába tagadták Karácsony Gergelyék a Városháza eladásának tervét, mintegy 40 milliárd forintért mégis kínálnák az ingatlant. Budapest egyik legértékesebb telkére a rajta lévő műemléki védelem alatt álló épülettel együtt az a cég igyekszik vevőt találni, amely évekkel ezelőtt az MSZP székházának értékesítésében is szerepet játszott. A megbízó ráadásul azzal csábítja a potenciális vevőt, hogy segítenek majd a szükséges építési engedélyek beszerzésében, amelyekkel akár szállodát, irodaházat, vagy esetleg bankcentert alakítanának ki a Városháza helyén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről